Mergi la conţinutul principal

55,44% dintre brăilenii care au votat l-au ales pe Geoană

* comuna în care Mircea Geoană a obţinut cel mai mare scor este Galbenu, cu 74,94% * Băsescu a înregistrat la Brăila cea mai mare victorie în comuna Gropeni, mai precis 61,16%

Brăilenii au mers duminică în număr mare la vot şi l-au ales, în majoritate, pe Mircea Geoană pentru funcţia de preşedinte al ţării. Astfel, conform datelor furnizate de către Biroul Electoral Judeţean, 55,44% dintre cei care au fost duminică la urne au votat cu candidatul PSD, iar 44,55% cu candidatul PDL.
În ce priveşte municipiul Brăila, 53,24% dintre brăilenii cu drept de vot care au trecut pragul secţiilor de votare l-au ales pe Mircea Geoană, în vreme ce 46,75% pe Traian Băsescu. Aceleaşi proporţii s-au menţinut şi în oraşele din judeţ, aşa încât la Făurei, Geoană a înregistrat 59,16% din voturi, iar Băsescu 40,83%, la Ianca, Geoană a câştigat 56,78% în vreme ce Băsescu a obţinut numai 43,21%, iar la Însurăţei, Mircea Geoană a obţinut 54,81% în vreme ce Traian Băsescu a câştigat 45,18%.
Referitor la comunele din judeţul Brăila, Mircea Geoană a obţinut cele mai mari scoruri la Galbenu - 74,94%, Movila Miresii - 73,78%, Racoviţa - 73,27% , Roşiori - 73,94%, Scorţaru Nou - 70,74% şi Victoria - 72,68%. În ce îl priveşte pe contracandidatul său, Traian Băsescu a obţinut cele mai bune rezultate la Gropeni - 61,16%, Măraşu - 59,98%, Unirea - 54, 95% şi Siliştea - 54,37%.
Reamintim că la închiderea urnelor, s-a înregistrat o prezenţă la vot de 54,72%, cu aproape 2 procente mai mare decât cea de la turul II, fapt ce reprezintă un record pentru Brăila. Prezenţa la vot în mediul urban, la închiderea urnelor, a fost de 53,09% - faţă de 51,55% pe 22 noiembrie, iar în mediul rural 58,04% - faţă de 56,59% acum două săptămâni. Până la ora 21.00, 5.324 cetăţeni votaseră în secţiile speciale de pe teritoriul judeţului nostru.
Precizăm că în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 2004 s-au prezentat mai puţini brăileni decât la primul tur, situaţia prezenţei la vot fiind sub pragul de 50%, faţă de 50,11% în primul tur de la vremea respectivă.

"E reacţia unor oameni disperaţi, care nu ştiu să piardă"

Contactată telefonic de redactorii "Obiectiv" pentru a-şi expune opinia vizavi de hotărârea PSD de a depune o plângere la Camera Constituţională pe motivul fraudării alegerilor de către PDL, Giana Pătraşcu, liderul democrat-liberalilor brăileni, a declarat că i se pare total absurdă acţiunea social-democraţilor: "Mie mi se pare absurd ce vor să facă. E reacţia unor oameni disperaţi care nu ştiu să piardă."
Pe marginea acestei decizii, primarul Brăilei, Aurel Simionescu, preşedinte al organizaţiei municipale a PSD, s-a arătat oarecum sceptic, susţinând că încă nu există nicio dovadă concludentă care să ateste frauda electorală. "Probabil că la Bucureşti există un soi de dovezi care au dus la această hotărâre, chiar dacă nu sunt unele clare. Deocamdată, suntem la stadiul unui anumit mod de abordare a situaţiei, abia după aceea vom lua hotărârea finală", a declarat Simionescu.

08pcPC Brăila, nemulţumit de tratamentul primit din partea social-democraţilor
* Gheorghi Obreja, şeful filialei PC Brăila, consideră că indiferenţa a fost atitudinea predominantă a PSD faţă de alianţa încheiată între cele două partide

Rezultatul final al alegerilor prezidenţiale a determinat, ieri, PC Brăila, după un an de cvasi-anonimat, să iasă la lumină printr-o conferinţă de presă.
Tema conferinţei? Pierderea cursei prezidenţiale de către Mircea Geoană. Cu acest prilej, liderul conservatorilor brăileni, Gheorghi Obreja, a ţinut să-şi exprime şi dezamăgirea vizavi de atitudinea indiferentă pe care a avut-o PSD în alianţa dintre cele două partide, acesta reprezentând şi motivul principal pentru care membrii PC Brăila au ales retragerea în spatele cortinei publice: "Încă de la început n-am beneficiat de un tratament corespunzător unor parteneri politici, ba chiar pot spune că am fost trataţi cu o oarecare indiferenţă din partea PSD". În ceea ce priveşte rezultatul obţinut de Traian Băsescu, Obreja a intrat pe tărâmul abrupt al predicţiilor politice, declarând următoarele: "Eu sunt sigur că Băsescu va trage acum anticipatele pentru a-şi duce partidul la 50%. Cred că Băsescu va dori să distrugă orice Guvern. Asta e! Am ratat schimbarea în politica românească".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro