Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

55.000 de români şi bulgari s-au mutat în M. Britanie într-un an

În aceste condiţii, românii şi bulgarii reprezintă peste o cincime din numărul total de imigranţi europeni.
Liderul partidului antiiimigranţi şi eurosceptic UKIP a comentat că aceste cifre sunt mai mari chiar şi decât estimările sale. „Angajamentul Guvernului de a reduce migraţia netă la ordinul a zeci de mii de oameni este, în continuare, demnă de râs", a adăugat el.
„Peste jumătate dintre oamenii care au venit aici sunt din Uniunea Europeană, ceea ce arată că nu ne putem controla graniţele cât timp rămânem membri UE", a declarat şi ministrul muncii, Priti Patel, care face campanie pentru ieşirea din UE la referendumul programat pentru această vară.
În total, în perioada septembrie 2014 - septembrie 2015, în Regatul Unit au fost cu 323.000 mai mulţi imigranţi decât emigranţi. Aceasta valoare este cu 31.000 mai mare decât în anul precedent şi cu peste 200.000 peste ceea ce promisese premierul David Cameron.
Şeful Guvernului britanic a dat asigurări că mecanismul de suspendare temporară a beneficiilor sociale pentru muncitorii nou-veniţi la Londra, negociat săptămâna trecută cu liderii europeni, va duce la scăderea acestui număr în viitor.

 
Categorie articol: 

Comentarii