Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

50.000 de spectatori la meciul de retragere al lui Edwin van der Sar

"Doresc să le mulţumesc tuturor celor prezenţi, mulţumesc pentru susţinerea acordată în toţi aceşti ani", a declarat Edwin van der Sar în faţa celor 53.000 de suporteri prezenţi pe arena grupării Ajax Amsterdam, la care a debutat în carieră.
Printre vedetele internaţionale prezente în "Dream Team-ul" lui Van der Sar s-au numărat Wayne Rooney, Ryan Giggs, Dirk Kuyt, Edgar Davids, Rio Ferdinand şi Dennis Bergkamp.
Meciul, care a durat aproximativ o oră, a fost câştigat de echipa lui Edwin van der Sar cu scorul de 2-1, graţie golurilor marcate de Louis Saha şi Dennis Bergkamp. Partida a fost transmisă de postul naţional de televiziune.
Înaintea acestei partide a mai avut loc o întâlnire între două echipe "istorice", ale căror porţi au fost apărate de Edwin van der Sar: echipa Ajax Amsterdam din 1995, pentru care au jucat Patrick Kluivert, Marc Overmars, Frank Rijkaard, Frank de Boer şi Ronald de Boer, şi o selecţionată a Olandei din 1998, pentru care au jucat Dennis Bergkamp şi Giovanni van Bronckhorst.
Edwin van der Sar a jucat ultimul meci la Manchester United în finala Ligii Campionilor, pierdută în faţa celor de la FC Barcelona pe 28 mai. Olandezul are în palmares două trofee Liga Campionilor, cu Ajax în 1995 şi cu Manchester United în 2008, patru titluri în Anglia şi patru titluri în Olanda.
Edwin van der Sar deţine şi recordul de invincibilitate în Premier League, cu 1311 de minute fără a încasa vreun gol, în sezonul 2010-2011, şi recordul de selecţii în naţionala Olandei (130).
El a mai jucat la echipele Juventus Torino (1999-2001) şi Fulham (2011-2005).
Categorie articol: 

Comentarii