Mergi la conţinutul principal

50.000 de spectatori la meciul de retragere al lui Edwin van der Sar

"Doresc să le mulţumesc tuturor celor prezenţi, mulţumesc pentru susţinerea acordată în toţi aceşti ani", a declarat Edwin van der Sar în faţa celor 53.000 de suporteri prezenţi pe arena grupării Ajax Amsterdam, la care a debutat în carieră.
Printre vedetele internaţionale prezente în "Dream Team-ul" lui Van der Sar s-au numărat Wayne Rooney, Ryan Giggs, Dirk Kuyt, Edgar Davids, Rio Ferdinand şi Dennis Bergkamp.
Meciul, care a durat aproximativ o oră, a fost câştigat de echipa lui Edwin van der Sar cu scorul de 2-1, graţie golurilor marcate de Louis Saha şi Dennis Bergkamp. Partida a fost transmisă de postul naţional de televiziune.
Înaintea acestei partide a mai avut loc o întâlnire între două echipe "istorice", ale căror porţi au fost apărate de Edwin van der Sar: echipa Ajax Amsterdam din 1995, pentru care au jucat Patrick Kluivert, Marc Overmars, Frank Rijkaard, Frank de Boer şi Ronald de Boer, şi o selecţionată a Olandei din 1998, pentru care au jucat Dennis Bergkamp şi Giovanni van Bronckhorst.
Edwin van der Sar a jucat ultimul meci la Manchester United în finala Ligii Campionilor, pierdută în faţa celor de la FC Barcelona pe 28 mai. Olandezul are în palmares două trofee Liga Campionilor, cu Ajax în 1995 şi cu Manchester United în 2008, patru titluri în Anglia şi patru titluri în Olanda.
Edwin van der Sar deţine şi recordul de invincibilitate în Premier League, cu 1311 de minute fără a încasa vreun gol, în sezonul 2010-2011, şi recordul de selecţii în naţionala Olandei (130).
El a mai jucat la echipele Juventus Torino (1999-2001) şi Fulham (2011-2005).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro