Mergi la conţinutul principal

5.000 de lei pentru o halbă-n cap. Condamnat pentru lovire

Magistraţii Judecătoriei Brăila l-au condamnat, zilele acestea, pe Constantin Mînzu, în vârstă de 50 de ani, la o pedeapsă de 10 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Aceeaşi instanţă l-a obligat pe autorul agresiunii să plătească celui pe care l-a lovit suma de 5.000 de lei cu titlu de daune morale. Mînzu va plăti, de asemenea, despăgubiri Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila şi Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ). 

De profesie sudor, Constantin Mînzu l-a lovit pe un brăilean cu halba-n cap, în octombrie 2014, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Agresorul a continuat să lovească victima cu pumnii şi cu picioarele. Bărbatul lovit cu halba-n cap solicitase 100.000 de lei despăgubiri, însă judecătorii i-au admis doar o parte din pretenţiile civile.
Incidentul s-a petrecut în seara zilei de 6 octombrie 2014, într-un cafe-bar de pe strada G-ral D. Praporgescu, din municipiul Brăila. În jurul orei 19.00, precizează procurorii care s-au ocupat de caz, brăileanul Ştefan Oprea s-a dus să consume alcool la barul respectiv, care este amplasat în vecinătatea locuinţei. După ce şi-a luat un pahar de ţuică, bărbatul s-a aşezat, singur, la o masă. La altă masă, în picioare, se afla Constantin Mînzu, care bea vin dintr-o halbă de bere.
Cei doi se cunoşteau din vedere, fiind clienţi obişnuiţi ai localului, şi au început să discute împreună cu barmanul de serviciu. A urmat o discuţie contradictorie, în urma căreia, fără niciun motiv, Mînzu, tulburat de alcool, l-a lovit pe Oprea cu halba în frunte. Agresorul a continuat să lovească victima cu pumnii şi cu picioarele, până a căzut pe pardoseala cafe-barului. Mînzu s-a liniştit abia după intervenţia barmanului.
Anchetatorii spun că, murdar de sânge şi cu câteva coaste fracturate, brăileanul bătut fără motiv s-a dus acasă. Văzându-l cum arăta, concubina a apelat imediat numărul pentru urgenţe 112, ca să solicite o ambulanţă. Pe parcursul urmăririi penale, Constantin Mînzu le-a spus anchetatorilor că, de fapt, ar fi fost lovit şi el de Ştefan Oprea şi că, la scurt timp de la plecarea acestuia, în local şi-a făcut apariţia un echipaj de poliţie care l-a dus la sediu, pentru a fi audiat.
Potrivit Serviciului Judeţean de Medicină Legală Brăila, Ştefan Oprea avea mai multe leziuni şi escoriaţii în zona frunţii, precum şi fracturi costale în partea stângă a toracelui, fiindu-i necesare 25-30 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.
Sentinţa Judecătoriei Brăila nu este definitivă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro