Mergi la conţinutul principal

5.000 de brăileni şi-au depus declaraţia de venit direct la Finanţe

Aproximativ jumătate dintre contribuabilii brăileni au lăsat pe ultima sută de metri depunerea declaraţiei anuale de venit. Dintre cei aproximativ 9.000 de brăileni de la care Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Brăila se aşteaptă să primească declaraţii de venit, până ieri inclusiv, circa 5.000 au depus formularele direct la Administraţia Financiară. Totuşi, mai sunt câteva zile până la termenul limită, 16 mai, răstimp în care contribuabilii mai pot să depună Declaraţia 200 direct la ghişeele AFP Brăila de pe Braşoveni. Au obligaţia completării şi depunerii acestui formular contribuabilii persoane fizice care obţin venituri din activităţi independente (activităţi comerciale, profesiuni libere, drepturi de proprietate intelectuală), din cedarea folosinţei bunurilor (închirieri, arendă), din activităţi agricole (de felul cultivării florilor, a legumelor în sere, a pepinierelor etc.), din operaţiuni cu valută la termen şi din transferul titlurilor de valoare (acţiuni). De asemenea, mai trebuie să depună declaraţia anuală şi persoanele care au obţinut anul trecut venituri realizate într-o formă de asociere sau din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise. De cealaltă parte, nu trebuie să depună formularul în discuţie contribuabilii care au înregistrat venituri numai din salarii şi venituri asimilate salariilor; investiţii, altele decât cele menţionate anterior; premii şi din jocuri de noroc; pensii; activităţi agricole a căror impunere este finală, adică pentru care impozitul s-a calculat prin reţinere la sursa prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii produselor livrate; transferul proprietăţilor imobiliare.

Potrivit procedurii, în afară de varianta depunerii declaraţiei direct la ghişeul Administraţiei Financiare contribuabilii mai pot trimite formularul 200 şi prin poştă ori online, pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro