Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

500 lei pentru 50 de ani de casnicie

Consiliul Local Municipal a aprobat, in sedinta sa de ieri, un proiect de hotarire vizind acordarea unei recunoasteri oficiale cuplurilor brailene care au implinit sau implinesc in anul curent cel putin 50 de ani de casatorie neintrerupta. Astfel, cele citeva sute de cupluri aflate in aceasta situatie vor putea primi, incepind din acest an, o diploma de fidelitate si un premiu in bani, o singura data. Potrivit hotaririi aprobate, cei care doresc sa beneficieze de aceasta reglementare trebuie sa depuna la registratura Directiei de Asistenta Sociala urmatoarele documente: cerere; acte de identitate (original si copie); certificat de casatorie (original si copie). Cheltuielile pentru acordarea diplomei si a premiului in bani urmeaza sa fie suportate din bugetul local al municipiului, iar pentru anul curent, valoarea premiului este de 500 lei.
Potrivit raportului prezentat consilierilor, initiativa primarului Aurel Simionescu a venit in contextul in care foarte multi cetateni au solicitat acordarea unei astfel de recunoasteri oficiale a cuplurilor longevive din municipiu: "Pina la jumatatea lunii septembrie 2008, numarul cererilor depuse in acest sens se ridica la circa 300, insa numarul lor este in continua crestere, pe masura trecerii timpului. Actiunea este de un deosebit interes pentru comunitate si trebuie sa aiba un caracter permanent".
Precizam ca acest tip de actiuni au loc de citiva ani in municipiu, fostul primar Constantin Cibu acordind si el astfel de premii in bani, insa cu titlu de ajutor social, de sumele respective beneficiind doar familiile care aveau o situatie materiala precara.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii