Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

500 de braileni nu-si vor primi pensiile in februarie

Decizia conducerii CEC si Bancpost de a nu mai acorda si taloanele de pensii virstnicilor care au conturi deschise la aceste institutii bancare a produs o adevarata degringolada in teritoriu. Mii de pensionari nu au mai intrat in posesia taloanelor, ei riscind acum sistarea pensiilor. In Braila nu mai putin de 500 de persoane se afla in aceasta situatie.
Potrivit conventiilor actuale, cupoanele de pensii sint distribuite de Posta Romana. Daca pensionarii nu sint gasiti acasa, taloanele sint trimise la Casa Judeteana de Pensii(CJP). In ultimele luni au existat numeroase discutii pe marginea acestui subiect. Conducerea Casei Judetene de Pensii a afirmat ca postasii nu au ajuns la domiciliul tuturor pensionarilor deoarece virstnicii sustin ca au fost acasa, dar nu a venit nimeni la ei. Reprezentantii CJP spun ca, in conditiile in care postasii nu mai aveau de distribuit decit niste cupoane, fara pensii, acestea fiind ridicate din conturile de la CEC sau de la Bancpost, ei nu au mai fost interesati sa ajunga la pensionari. Aceasta deoarece este binecunoscut faptul ca pensionarii obisnuiesc sa lase bani postasilor care le aduc indemnizatiile, dar in cazul celor care au conturi la cele 2 institutii bancare, nu mai exista nici un interes.
Conform articolului 92 (indice 1) din Legea nr.19/2000, introdus prin OUG nr. 69/2006, plata pensiei se suspenda in situatia in care 3 luni consecutive taloanele au fost returnate la casele teritoriale de pensii. "Sintem intr-o situatie mai mult decit delicata. Daca nu vin sa-si ridice taloanele pina la 1 februarie, le suspendam pensiile. E o situatie de criza. Pentru a intra in posesia banilor, cei in cauza vor fi nevoiti sa faca o cerere de repunere in plata, dar vor primi sumele abia in martie, ceea ce inseamna ca in februarie nu vor avea ce sa manince. Aproximativ 500 de persoane sint in aceasta situatie", ne-a declarat Sorin Enache, director executiv al Casei Judetene de Pensii
Taloanele aferente lunilor anterioare pot fi ridicate de luni pina vineri, intre orele 8.30 - 16.30, de la ghiseul nr. 3 aflat la parterul CJP, pe baza buletinului de identitate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii