Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

5 ani de puşcărie pentru sex cu o minoră de 12 ani

Recidivist condamnat la închisoare cu executare, pentru că a sedus o minoră în vârstă de 12 ani, în urmă cu mai bine de un an.
Magistraţii Judecătoriei Brăila l-au condamnat, zilele acestea, pe inculpatul Mihaiţă Costel Dănilă, în vârstă de 24 de ani, individ fără ocupaţie şi cu mai multe condamnări în cazier, la o pedeapsă rezultantă de 5 ani de închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor. Condamnarea lui Dănilă nu este definitivă, pentru că procurorii brăileni au declarat apel împotriva sentinţei judecătoreşti, iar procesul se va muta, în perioada imediat următoare, la Curtea de Apel Galaţi.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, la sfârşitul lunii ianuarie 2015, DGASPC Brăila a sesizat autorităţile judiciare, în legătură cu minora S.C., în vârstă de 12 ani, care nu-şi cunoaşte tatăl şi care se afla, în acel moment, sub protecţia specială a instituţiei. Minora era elevă în clasa a VI-a la o şcoală brăileană, dar, în ultima vreme, absentase de mai multe ori de la cursuri, ca să se întâlnească cu un tânăr cu 11 ani mai mare decât ea. Totodată, se mai preciza în sesizare, adolescenta întreţinuse (de bunăvoie) relaţii sexuale cu respectivul tânăr, fapt confirmat de certificatul medico-legal eliberat de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Brăila (SML).
Pe data de 13 februarie 2015, poliţiştii brăileni au declanşat cercetări împotriva recidivistului Mihaiţă Costel Dănilă, care a fost audiat în legătură cu reclamaţia formulată împotriva sa de DGASPC. Ulterior, pe parcursul procesului penal, inculpatul a fost adus la instanţă cu mandat de aducere. Audiat pe parcursul urmăririi penale, Dănilă a precizat că a cunoscut-o pe minora S.C. în cursul lunii decembrie 2014, prin intermediul unei cunoştinţe. Recidivistul a recunoscut că, în ianuarie 2015, a mers împreună cu adolescenta în vârstă de 12 ani la blocul R8 din cartierul Obor, unde au întreţinut relaţii sexuale. Inculpatul a sedus-o pe minoră cu bunăştiinţă, în condiţiile în care ştia că este elevă în clasa a VI-a şi că are vârsta de 12 ani.
De cealaltă parte, minora a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale de bunăvoie cu "Mihai Dănilă", în ziua de 13 ianuarie 2015, într-o garsonieră din cartierul Obor. Martor al acuzării a fost instructoarea de educaţie de la apartamentul de tip familial unde era cazată eleva care s-a lăsat sedusă de Dănilă. Aceasta a declarat că, pe 13 ianuarie 2015, a întocmit referat către conducerea DGASPC, după ce a aflat ce a făcut minora de 12 ani. Culmea, recidivistul pus sub acuzaţie a continuat să o caute pe adolescentă la apartamentul unde erau cazate în total opt minore, fiind alungat de mai multe ori chiar de către de instructoarea de educaţie.
Mai mult, colegele de apartament ale fetei care a făcut sex cu Mihai Costel Dănilă au precizat că l-au văzut pe "iubăreţul" certat cu legea de mai multe ori urcându-se pe conducta de gaze şi proţăpindu-se la geamul bucătăriei, situat la etajul I al blocului, spunând că vrea "să vorbească" cu minora S.C. De altfel, după incidentul din ianuarie anul trecut, finalizat cu sesizarea poliţiei şi trimiterea în judecată a reidivistului, eleva de 12 ani a fost mutată din apartamentul de tip familial din cartierul Obor.

 
Categorie articol: 

Comentarii