Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

5 ani cu executare pentru violatorii fetei din Unirea

Reţinuţi şi arestaţi preventiv începând cu data de 3 aprilie 2013, Rică Constantin Zafiu, în vârstă de 25 de ani, şi Radu Munteanu, de 24 de ani, au fost condamnaţi, de către două instanţe de judecată, la câte 5 ani de închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de viol asupra unei minore. Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 2 aprilie 2013, timp de două ore, cei doi inculpaţi au făcut sex normal, oral şi anal, prin constrângere, cu minora T. H., în vârstă de 16 ani, originară din comuna Unirea, judeţul Brăila, elevă la un liceu din municipiu. În acel moment, victima locuia cu gazdă în cartierul Hipodrom din Brăila, împreună cu sora ei. Judecătoria Brăila a fost cea care i-a condamnat, iniţial, pe cei doi la câte 5 ani de închisoare, iar aceştia au declarat recurs. Ulterior, Curtea de Apel Galaţi a respins "ca nefondate" recursurile inculpaţilor Zafiu şi Munteanu, menţinând starea de arest a acestora, iar sentinţa a rămas definitivă.
Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în ziua de 3 aprilie 2013, minora T.H., în vârstă de 16 ani, s-a adresat poliţiei, afirmând că în seara precedentă a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu doi indivizi, într-un imobil de pe strada Cernăuţi din Brăila. Minora îl cunoscuse pe unul dintre violatori, Radu Munteanu, pentru că avusese o relaţie de prietenie cu acesta, în perioada decembrie 2012 - ianuarie 2013. Tânărul a încercat să se împace cu ea, însă, aceasta a refuzat şi de aici agresiunea care a urmat.
În seara zilei de 2 aprilie 2013, precizează acuzarea, T.H. se afla la domiciliul ei din cartierul Hipodrom, unde locuia cu gazdă, împreună cu sora ei, când a fost sunată de fostul prieten, de pe un telefon cu număr ascuns. Radu Munteanu i-a spus să coboare în faţa blocului "ca să stea de vorbă şi ca să-i dea ceva", iar minora, neştiind ce o aşteaptă, s-a conformat.
Îmbrăcată sumar, fata de 16 ani a coborât în faţa blocului şi a urcat în autoturismul Audi, proprietatea lui Munteanu, ca să stea de vorbă cu acesta. Tânărul, însă, a pus imediat maşina în mişcare, spunându-i că se vor plimba prin oraş. Oamenii legii precizează că, pe tot parcursul drumului, tânărul a încercat să o convingă pe fată să reia relaţia de prietenie, însă, aceasta a refuzat.
La un moment dat, inculpatul a oprit autoturismul în parcarea unei benzinării situate vizavi de Parcul Monument, de unde a cumpărat o cutie cu prezervative. T. H. nu a văzut, însă momentul a fost surprins de camerele de supraveghere ale benzinăriei. Victima a rămas în autoturism, crezând că fostul prieten o va duce, totuşi, acasă. În realitate, acesta a dus-o acasă la el, pe strada Cernăuţi din Radu Negru. Acolo, potrivit declaraţiilor victimei, acesteia i-a fost dat să aleagă: ori va merge în casă, de bunăvoie, ori va fi dezbrăcată şi lăsată goală pe stradă.
În continuare, precizează anchetatorii, Munteanu a dus-o pe minoră la etajul casei, unde se află dormitorul, şi acolo a obligat-o să întreţină un raport sexual oral şi unul normal. După aceea, i-a luat hainele şi telefonul mobil şi a coborât la parter. În acest timp, agresorul sexual primea mesaje pe telefonul mobil de la amicul său, Rică Constantin Zafiu, al doilea violator. "După ce Munteanu a părăsit dormitorul, a intrat inculpatul Zafiu, care a observat că partea vătămată era roşie la faţă şi plângea. Inculpatul i-a cerut să întreţină cu el un raport sexual normal, ameninţând-o că, în caz contrar, va păţi acelaşi lucru pe care l-a păţit cu Radu. Înainte să înceapă, în cameră a intrat Munteanu Radu, care i-a dat lui Zafiu un prezervativ. Plângând, fata l-a rugat pe fostul ei prieten să o lase să plece acasă, însă acesta râdea batjocoritor, fără să spună ceva", preciza în rechizitoriu procurorul care s-a ocupat de caz.
Zafiu a întreţinut cu T.H., prin constrângere, raporturi sexuale orale, normale şi anale. Înainte să fie dusă în apropierea blocului unde locuieşte, victima a fost trimisă la baie, ca să se spele pe faţă. Aşa cum era, goală de la brâu în sus, minora a fost fotografiată cu telefonul mobil, de către Zafiu. Atunci, celălalt inculpat, Munteanu, a ameninţat-o că, "dacă mai e tare-n gură" sau dacă va spune cuiva despre cele întâmplate, va posta poze compromiţătoare cu ea goală pe un site de socializare.
După sesizarea poliţiei, Rică Constantin Zafiu a recunoscut săvârşirea faptelor, în schimb Radu Munteanu le-a spus anchetatorilor că minora de 16 ani a făcut sex cu el de bunăvoie. N-a reuşit să convingă anchetatorii şi, în ziua de 4 aprilie 2013, instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă pe numele tinerilor reţinuţi cu o zi înainte pentru viol. Procurorii au folosit drept probe la proces inclusiv mesajele trimise de inculpaţi, fotografii reprezentând-o pe victimă în poziţii indecente şi imagini surprinse de camerele de supraveghere de la benzinărie.

 
Categorie articol: 

Comentarii