Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

5 şi 6 decembrie, două zile pline de evenimente frumoase

• Primăria şi Biserica “Sf. Nicolae” au pregătit mai multe activităţi pentru a sărbători Ziua Patronului Spiritual al Municipiului Brăila, de la spectacole şi piese de teatru, la vizite la cămine de bătrâni şi acţiuni filantropice pentru ajutorarea persoanelor aflate în dificultate • evenimentele se vor încheia cu Gala de Excelenţă în Educaţie, unde vor fi premiaţi elevii care au obţinut premii la olimpiadele şi concursurile şcolare şi sportive

 

Două zile pline de evenimente pentru brăileni! Asta au organizat Primăria şi Biserica “Sf. Nicolae” pentru zilele de 5 şi 6 decembrie, activităţi ce vor avea loc în mai multe locaţii din oraş. Astfel, joi, 5 decembrie, ziua începe cu un eveniment dedicat aniversării Zilei Patronului Spiritual al Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu”, programat la ora 11.30, ce se va desfăşura la Teatrul “Maria Filotti”. Seara, de la ora 17.30, brăilenii sunt invitaţi la Târgul de Iarnă, iar pe scena amplasată în faţa Palatului Administrativ vor suţine spectacole Ansamblul Folcloric “La lină fântână” din Ciocile (17.30), Grupul “Steluţe Dunărene” (18.00), Ansamblul Folcloric “Romaniţa” din Romanu (18.30), Ansamblul Folcloric “Spicul”din Siliştea (19.00).

Vineri, 6 decembrie, ziua va fi şi mai bogată în evenimente, mai ales că este Ziua Patronului Spiritual al Municipiului Brăila - Sf. Ierarh Nicolae. Dimineaţă, la ora 08.30, ziua va începe cu slujba de la Biserica “Sf. Nicolae”. La ora 08.45 şi 11.00, Teatrul de Păpuşi vă invită la spectacolul “Magia fulgilor de nea”. Activităţile continuă cu vizite la căminele pentru persoane vârstnice “Lacu Sărat” şi “Sf. Petru şi Pavel”, la ora 11.00, unde artiştii Casei de Cultură a Municipiului Brăila vor susţine un program artistic.

La ora 12.00, la Biserica “Sf. Nicolae”, Primăria şi lăcaşul de cult vor oferi 2.500 de porţii de sarmale. Tot atunci va avea loc acţiunea filantropică “În căutarea celor trişti şi singuri”, iniţiată de Biserică şi Primăria Municipiului Brăila pentru persoanele aflate în dificultate.

Sărbătoarea continuă la ora 15.30, la Teatrul “Maria Filotti”, cu Festivitatea de Premiere a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie. De la ora 16.00 va avea loc lansarea cărţii “Primarii Brăilei de-a lungul vremurilor”, scrisă de Ioan Munteanu.

Evenimentele dedicate Zilei Patronului Spiritual al Brăilei se vor încheia cu premierea elevilor şi a cadrelor didactice cu rezultate deosebite obţinute la olimpiade şi concursuri/evaluarea naţională şi bacalaureat în anul şcolar 2018-2019. Gala Excelenţei în Educaţie va începe la ora 18.00, iar în deschidere va avea loc un spectacol susţinut de elevii Liceului de Arte “H. Darclee”.
Categorie articol: 

Comentarii