Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

48 miliarde de lei vechi pentru "CET"

Primarul Aurel Simionescu a anuntat, ieri, ca Guvernul a virat cota parte din subventia la gaz metan pentru termoficare, in cuantum de 28 miliarde de lei vechi. El a explicat ca si municipalitatea a facut plata pentru partea sa de subventie la gaz, in cuantum de inca 20 miliarde de lei vechi, context in care se asigura functionarea fara probleme a operatorului local de termoficare pe timp de iarna. Asa cum a precizat directorul general al SC "CET", Ionel Patrascu, cele 28 miliarde lei vechi de la Guvern acopera compensarea cu 46% a pretului gazului metan aferenta primelor trei trimestre ale anului in curs. "Cele 48 de miliarde de lei vechi ne-au permis sa achitam furnizorului de gaz facturile din iarna trecuta si speram ca in continuare vom recupera si din datoria de la populatie pentru a putea sa ne incadram cu platile la gaz", ne-a declarat sursa citata, adaugind ca facturile la gaz ale companiei pe timp de vara sint mult mai mici in comparatie cu o luna de iarna, cind o factura poate sa ajunga la 100 miliarde de lei vechi.
De asemenea, municipalitatea a facut o serie de precizari referitoare si la acordarea ajutoarelor pentru incalzire pe timp de iarna. Astfel, pentru incalzirea cu gaze si lemne de foc, cererile si declaratiile pe propria raspundere ale beneficiarilor acestor forme de sprijin financiar se vor depune la Directia de Asistenta Sociala cu sediul pe B-dul Al. I Cuza, in timp ce pentru incalzirea cu energie termica in sistem centralizat, documentele sint colectate de asociatiile de proprietari si depuse ulterior la Punctul Termic nr. 2 din Piata Independentei.
Reamintim ca in acest sezon rece, prin subventiile acordate de Guvern si municipalitate, brailenii vor plati energia termica la un pret de 154,56 lei/gigacalorie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii