Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

45.000 de soldaţi ruşi la graniţă, pentru un transport «umanitar»

Rusia va trimite un convoi umanitar în estul Ucrainei, fără escortă militară, este replica purtătorului de cuvânt al Preşedinţiei ruse, citat de AFP.
"Principiul acestui transport umanitar face obiectul unui acord cu partea ucraineană", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
"Nu aşteptăm niciun convoi umanitar, de nicio natură. Preşedintele Ucrainei s-a pronunţat în favoarea unui ajutor internaţional pentru populaţia din Lugansk, dar cu participarea Uniunii Europene, a Statelor Unite, Germaniei şi altor parteneri. Rusia poate lua parte, dar cu respectarea reglementărilor internaţionale, sub egida Comitetului Internaţional al Crucii Roşii", a explicat Valeri Ceali, adjunctul şefului Administraţiei prezidenţiale de la Kiev.
La frontieră sunt 160 de tancuri ale armatei ruse, 1.360 de alte vehicule blindate, 390 de sisteme de artilerie, 150 de lansatoare de rachete Grad, 192 de avioane de vânătoare şi 137 de elicoptere de asalt, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene.
Putin explică şi el situaţia: Rusia este pregătită să trimită un "convoi umanitar" în estul Ucrainei, afirmă preşedintele rus, denunţând "consecinţele catastrofale" ale operaţiunii militare ucrainene.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii