Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

45 de scriitori din Braila si Galati, inclusi in antologia "Poezie si proza la Dunarea de Jos"

La Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" a avut loc, vineri, lansarea antologiei cenacului literar "Mihail Sebastian", intitulate "Poezie si proza la Dunarea de Jos". Evenimentul s-a petrecut in ultima sedinta din an a gruparii literare locale. Cartea, aparuta recent la Editura Ex Libris, cuprinde creatiile a 45 de poeti si prozatori din Braila si Galati. "Volumul “Poezie si proza la Dunarea de Jos” reprezinta un nou demers in promovarea literaturii contemporane brailene, in care figureaza, alaturi de scriitori braileni consacrati in plan national, si numerosi tineri cu talent si dorinta de afirmare", a punctat editorul cartii, Rodica Draghici.
Constantin Gherghinoiu a subliniat: "In lumea literara orgoliile scriitorilor sint mari, unii apreciind ca nu pot sta alaturi de alti literati in paginile aceleiasi carti. Totusi, dincolo de orgolii ramine faptul ca antologia ilustreaza munca sustinuta a literatilor timp de sase ani, efort ce se constituie intr-o marturie scrisa a ceea ce s-a creat in cadrul si in jurul cenaclului brailean".
Moderatorul intilnirii, poetul Nicolae Grigore Marasanu, a spus: "Dupa sase ani si ceva de munca si asteptare, ne-am facut in aceasta seara, noua insine, un dar. Se vor gasi, desigur, cuvinte critice la adresa acestei carti, insa noi trebuie sa o acceptam ca pe o bucurie, ca pe o proba a zbaterilor noastre din acesti ani."
Invitatul special, criticul literar Vasile Spiridon, prezent si la Festivalul poetilor din Balcani, din acest an, a felicitat scriitorii prezenti.
La finalul sedintei, poetii prezenti au citit cite un poem din antologia "Poezie si proza la Dunarea de Jos".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii