Mergi la conţinutul principal

410.000 de bugetari în administraţia centrală

Numărul total de posturi ocupate în administraţia centrală era în luna martie de 410.926, cu aproape 50.000 mai mulţi salariaţi decât în administraţia locală şi mai mult decât dublu faţă de întreg pesonalul angajat în sistemul sanitar, potrivit unui document al MFP obţinut de NewsIn. Astfel, din totalul de 1.360.376 posturi ocupate în sectorul bugetar în luna martie 2010, cele mai multe posturi revin angajaţilor din administraţia centrală, urmaţi de salariaţii din învăţământ (389.910 persoane) şi de personalul angajat în administraţia locală - 364.654, se arată în statistica privind evoluţia numărului de posturi ocupate, realizată de reprezentanţii Ministerului de Finanţe.

Potrivit documentului, cel mai mic număr de angajaţi din sistemul bugetar se înregistrează în sistemul sanitar, unde sunt 194.886 de posturi ocupate.

Ministerul Finanţelor susţine că din numărul total de posturi ocupate în administraţia publică centrală, respectiv 674.051, 345.681 de salariaţi lucrează în instituţiile finanţate integral din bugetul de stat, 10.575 angajaţi lucrează în instituţiile finanţate integral din bugetele asigurărilor sociale, 39.123 de bugetari sunt încadraţi în instituţiile subvenţionate din bugetul de stat şi 278.672 de angajaţi lucrează în instituţiile finanţate integral din venituri proprii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro