Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

4 localitati din judet vor fi conectate la Internet

Scolile gimnaziale, primariile si bibliotecile din orasul Ianca si din 3 comune din judet (Marasu, Bordei Verde si Movila Miresii) vor fi conectate la internet pe banii Guvernului, in cadrul proiectului "Economia Bazata pe Cunoastere". Lucrarile de realizare a retelelor electronice in cele 4 comunitati vor fi realizate de consortiul format din S&T Romania SRL si AccessNet International SRL, desemnat in cadrul unei licitatii organizate de catre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, contractul in acest sens fiind semnat joi, 23 august la Bucuresti.
Valoarea totala a proiectului cistigat de consortiul S&T- AccessNet este de 2,8 milioane de dolari si include alaturi de cele 4 localitati din judetul Braila inca alte circa 30 de localitati din judetele Vrancea, Galati, Buzau, Tulcea si Constanta.
Termenul de predare a lucrarilor care vizeaza informatizarea sediilor de primarii, sediilor bibliotecilor publice, scolilor gimnaziale precum si a unor puncte de acces public la informatie este de maxim 16 saptamini de la semnarea contractului, adica pina la jumatatea lunii decembrie 2007. Consortiul va asigura echipamente hardware, software, de comunicatii si servicii aferente pentru instalarea, punerea in functiune, mentenanta si serviciile de acces la Internet pentru retelele electronice. De mentionat este ca proiectul include la nivel national 246 de comunitati locale, toate urmind a fi dotate cu echipamente IT&C de ultima generatie, conectate la Internet Broadband pe solutii fibra optica si radio. Concret, la nivel national, au fost achizitionate 4.265 PC-uri desktop, 642 servere, 214 routere, 214 camere foto digitale, 214 copiatoare, 428 imprimante, 214 scannere, 214 multifunctionale etc. Contractul semnat cu reprezentantii consortiului desemnat sa realizeze retelele electronice in regiunea Sud - Est acopera costul abonamentului lunar la Internet in banda larga timp de trei ani. Pina in 2010, consortiul amintit va oferi, de asemenea, servicii de training pentru citeva persoane care vor asigura mentenanta, asistenta tehnica a retelelor si asigurarea tuturor echipamentelor ce formeaza retelele in comunitatile brailene incluse in proiect.
Categorie articol: 

Comentarii