Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

4 februarie - data limita pentru ridicarea taloanelor de pensie

Reprezentantii Casei Judetene de Pensii (CJP) au trimis in aceste zile 500 de scrisori recomandate brailenilor care nu si-au ridicat taloanele de pensie. Este vorba despre virstnicii care-si ridica pensiile de la CEC si de la Bancpost. Acestia trebuie sa-si ridice documentele pina-n data de 4 februarie, altfel risca sistarea pensiilor.
Decizia celor doua institutii bancare de a nu mai acorda taloanele virstnicilor care au conturi a produs o adevarata dezordine in teritoriu. Mii de pensionari nu au mai intrat in posesia taloanelor.
Potrivit conventiilor actuale, cupoanele de pensii sint distribuite de Posta Romana. Daca pensionarii nu sint gasiti acasa, taloanele sint trimise la Casa Judeteana de Pensii. In ultimele luni au existat numeroase discutii pe marginea acestui subiect. Conducerea Casei Judetene de Pensii a afirmat ca postasii nu au ajuns la domiciliul tuturor pensionarilor deoarece virstnicii sustin ca au fost acasa dar nu a venit nimeni la ei. Reprezentantii CJP spun ca, in conditiile in care postasii nu mai aveau de distribuit decit niste cupoane, fara pensii, acestea fiind ridicate din conturile de la CEC sau de la Bancpost, ei nu au mai fost interesati sa ajunga la pensionari deoarece nu mai primeau nici un ban. Sistarea pensiilor pentru o luna inseamna initierea procedurii de repunere in plata si noi drumuri pentru pensionari. Asadar, potrivit reprezentantilor CJP, o persoana care nu-si va primi pensia in februarie, va intra in posesia banilor abia in martie.
Conform legii, plata pensiei se suspenda in situatia in care 3 luni consecutive taloanele au fost returnate la casele teritoriale de pensii. Reprezentantii Casei Nationale de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale au anuntat ca ar putea reveni asupra deciziei dar, deocamdata, in teritoriu, institutiile nu au primit nici o informatie in acest sens.
Brailenii interesati isi pot ridica taloanele aferente lunilor anterioare de luni pina vineri, intre orele 8.30 - 16.30, de la ghiseul nr. 3 aflat la parterul CJP, pe baza buletinului de identitate. Tot de aici ei isi pot ridica si tichetele de calatorie. Potrivit declaratiilor conducerii CJP nu mai putin de 700 de braileni nu si-au ridicat aceste tichete.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii