Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

39 de grade Celsius în autobuzele noi Braicar!

• luni seară, într-un autobuz al liniei 17, plecat din Vidin, se înregistrau 39,1 grade C, la ora 18.00, în condiţiile în care aerul condiţionat era oprit • aceeaşi situaţie era şi în autobuzul liniei 2, unde nu funcţiona aerul condiţionat • ambele autobuze sunt noi, achiziţionate de primărie cu bani grei • conducătorul auto a rămas impasibil la protestele călătorilor, afirmând că nu poate porni aerul condiţionat, pentru că este stricat

 

Aer irespirabil, transpiraţie, miros şi senzaţie de leşin - aşa putea fi caracterizată atmosfera din câteva mijloace de transport în comun din municipiu, luni, 12 august, pe caniculă, în condiţiile în care compania de transport a majorat biletele şi abonamentele Braicar, iar Primăria Brăilei a plătit milioane de euro pentru autotobuze noi-nouţe, promiţând condiţii decente pentru brăilenii care sunt nevoiţi să se deplaseze în oraş folosind serviciile firmei municipalităţii.

Astfel, în jurul orei 18.00, autobuzul liniei 2 care se deplasa pe Calea Galaţi, venind dinspre cartierul Vidin, circula fără aer condiţionat, spre disperarea călătorilor. La aceeaşi oră, autobuzul liniei 17 ajuns la intersecţia Calea Galaţi – B-dul Dorobanţi nu avea nici el aerul condiţionat în funcţiune, în interior înregistrându-se o temperatură de 39,1 grade Celsius. Până la complexul Winmarkt, cu ferestrele deschise, temperatura ajunsese la 38,6 grade Celsius. Cu hainele ude şi pielea înroşită de căldură, persoanele aflate în mijlocul de transport în comun respirau cu mare greutate, iar când au protestat, rugându-l pe şofer să deschidă aerul condiţionat, acesta, impasibil, le-a spus că nu funcţionează şi că are parte şi el de aceleaşi condiţii ca şi pasagerii. Menţionăm că ambele autobuze erau din lotul celor noi, achiziţionate anul trecut de Primăria Municipiului Brăila cu milioane de euro, pentru confortul cetăţenilor.

Până la Spitalul Judeţean de Urgenţe, autobuzul liniei 17 părea mai degrabă un cuptor de roţi, iar câţiva pasageri au coborât în grabă, la staţia din Parcul Monument, ca să ia autobuzul 10, aflat ceva mai în spate. Nu e de mirare că, în astfel de condiţii, îşi pierd cunoştinţa până şi şoferii Braicar (a se vedea cazul prezentat de noi săptămâna trecută). Ferească Sfântul să fii cardiac sau să ai probleme de sănătate şi să călătoreşti, volens-nolens, cu autobuzele SC Braicar SA pe caniculă! 
Categorie articol: 

Comentarii