Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

34.000 lei, donaţii pentru copiii bolnavi de cancer

• evenimentul caritabil organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut ca scop ajutorarea a doi tineri brăileni diagnosticaţi cu cancer: Andrei Nemet şi Ana Maria Ciutacu • conform ultimelor analize, tratamentul lui Andrei dă rezultate foarte bune, iar acesta îi îndeamnă pe cei care au fost alături de el să o sprijine şi pe Ana Maria

 

Duminică, pe 2 decembrie, în contextul sărbătorilor „Sfântului Ierarh Nicolae”, ocrotitorul municipiului Brăila, Arhiepiscopia Dunării de Jos, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, a organizat concertul cu scop caritabil “Să nu uităm de cei mai trişti ca noi!”. Evenimentul s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Palatul Lyra din municipiul Brăila, unde elevi talentaţi din instituţiile de învăţământ brăilene au prezentat un program cultural-artistic ce a constat în interpretarea de cântece din repertoriul muzicii populare şi uşoare.

Manifestarea a avut ca scop susţinerea sufletească şi materială a doi tineri brăileni diagnosticaţi cu boli grave ce presupun tratamente şi îngrijiri speciale la clinici din ţară şi din străinătate. Este vorba de Ana Maria Ciutacu, elevă în clasa a IX-a la Liceul de Arte “Hariclea Darclee” şi Andrei Nemet, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila.

“Peste 200 de copii şi tineri, alături de părinţii lor, de preoţi şi credincioşi au participat la concertul caritabil, toţi mobilizându-se exemplar în strângerea de fonduri pentru cei doi tineri care trec prin momente rele. În cadrul acestei campanii umanitare, cu implicarea celor trei protopopiate din judeţul Brăila, respectiv protopopiatele Brăila, Făurei şi Însurăţei, s-a reuşit colectarea sumei de 34.000 lei”, precizează Arhiepiscopia “Dunării de Jos într-un comunicat de presă.

După un diagnostic crunt primit în urma cu 2 ani, după suferinţă şi durere, viaţa a lovit-o iarăşi pe Ana Maria Ciutacu, adolescanta de la Liceul de Arte care visează să devină actriţă. Pe 11 octombrie anul acesta, ea a aflat că suferă de metastază spinală T5-T6 dreapta, Rabdomiosarcom embrionar. Pentru a beneficia de un tratament, Ana Maria trebuie mai întâi să efectueze un set de analize, investigaţii ale căror costuri familia nu şi le poate permite.

Andrei, care şi-a sărbătorit majoratul pe 30 noiembrie, chiar de Sf. Andrei, a fost diagnosticat cu cancer şi încearcă cu toate puterile să învingă boala. În urmă cu două săptămâni în mediul online a început o campanie de strângere de fonduri pentru ca acesta să îşi poată plăti drumurile şi cazarea aferente tratamentului pe care îl urmează. Iar tratamentul dă rezultate, ultimele analize fiind optimiste. Cum Andrei nu mai are cheltuieli medicale în prezent, cu mulţumirile de rigoare, acesta a decis să returneze banii donatorilor, îndemnându-i în acelaşi timp să o ajute pe Ana Maria.

“După cum probabil ştiţi, eu în cel mai scurt timp voi reuşi să trec de acest pas din viaţa mea, situaţia fiind una favorabilă. De aceea am avut şi dorinţa să opresc donaţia pentru mine şi să vă mulţumesc pentru mobilizare! Dacă aţi fost acolo pentru mine, banii returnaţi vouă pot ajuta această fată aşa că putem face un bine!”, a scris Andrei pe contul lui de Facebook.
Categorie articol: 

Comentarii