Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

31 iulie, termen final de depunere a cererilor de subvenţie la APIA

Fermierii brăileni mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a depune cererile pentru plata primelor de asigurare în sectorul zootehnic. Concret, după cum a precizat conducerea structurii locale a APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură), instituţia unde sunt aşteptate aceste cereri, termenul final este 31 iulie. Şi tot în aceeaşi zi expiră şi termenul de depunere a cererilor pentru subvenţia la motorina folosită în trimestrul II al acestui an.
Agenţia a precizat că în cazul primei de asigurare în zootehnie, schema de ajutor de stat se aplică întreprinderilor mici şi mijlocii care desfăşoară activitate în domeniul producţiei primare agricole, dacă au ca obiect de activitate creşterea animalelor, păsărilor, familiilor de albine şi au înregistrate exploataţiile în Registrul Naţional. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare şi reprezintă o cotă procentuală din costul primelor de asigurare plătite de către producătorii agricoli, respectiv 70 % pentru poliţele în caz de dezastre naturale şi 50% pentru poliţele împotriva dezastrelor completate de riscul pierderilor cauzate de boli ale animalelor/plantelor sau de infestări parazitare.
În ce priveşte subvenţia la motorină, APIA Brăila a explicat că ajutorul de stat se acordă tot sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1.000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Pentru anul 2011, valoarea accizei decontate este de 1,20 lei/litru de motorină.
"Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi de documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 126/2010, cu modificările şi completările ulterioare", se arată în materialul de presă al agenţiei.
Cantităţile de motorină ce beneficiează de ajutor de stat se stabilesc prin ordin al ministrului Agriculturii cu avizul Finanţelor Publice.
Categorie articol: 

Comentarii