Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

31 de cetateni romani din Fisia Gaza vor repatrierea

Ministerul roman de Externe informeaza ca 31 de cetateni romani din Fisia Gaza - 11 femei, 1 barbat si 19 copii - au depus, la Ambasada din Tel Aviv, cereri de reintoarcere in Romania, evacuarea lor urmind sa inceapa astazi, la ora 9.00, in urma consultarilor cu autoritatile israeliene.
MAE precizeaza ca in cazul a 18 dintre acestia exista unele probleme cu documentele de calatorie, insa au fost luate masurile corespunzatoare pentru solutionarea acestora.
Ei vor fi repatriati prin Iordania, avind in vedere decizia autoritatilor israeliene de a inchide aeroportul din Tel Aviv pentru astfel de operatiuni.
Autoritatile israeliene isi vor da concursul pentru transferul solicitantilor din Gaza, prin Israel, in Iordania, urmind ca grupul de cetateni romani sa paraseasca Ammanul cu o cursa charter, pusa la dispozitie de Guvernul roman.
Sosirea in Romania este estimata in cursul noptii urmatoare, mai arata MAE roman.
Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a anuntat, vineri, ca a cerut premierului Tariceanu permisiunea sa inchirieze un avion charter pentru aducerea in tara a cetatenilor romani din Fisia Gaza, precizind ca a discutat in acest sens cu ministrul roman al Transporturilor si autoritatile israeliene.
"Speram ca, miine, sa avem femeile si copiii la Bucuresti", a spus Cioroianu.
Anterior, ministrul Adrian Cioroianu a declarat pentru MEDIAFAX, ca institutia pe care o conduce ia masurile necesare pentru repatrierea romanilor din Fisia Gaza, mentionind ca autoritatile romane iau in calcul inchirirea unui avion in acest scop.
Presedintele Traian Basescu a cerut institutiilor abilitate aducerea in tara a romanilor din Fisia Gaza care au solicitat repatrierea, a declarat, joi spre vineri noaptea, la Bruxelles, purtatorul de cuvint al Presedintiei, Valeriu Turcan.
El a precizat ca 31 de cetateni romani din Fisia Gaza au solicitat Ambasadei din Tel Aviv sprijin pentru repatriere, iar seful statului a cerut institutiilor abilitate, inclusiv misiunii diplomatice, sa ia masuri urgente pentru aducerea acestora in tara.
Categorie articol: 

Comentarii