Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

30.000 de braileni trebuie sa-si ridice taloanele de sanatate

La intilnirea cu prefectii, directorii ASP si CJAS de la sfirsitul saptaminii trecute, Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii Publice a lansat un plan de masuri in vederea imbunatatirii modului de derulare a Programului national privind evaluarea starii de sanatate a populatiei in asistenta medicala primara.
In opinia ministrului Sanatatii , o atentie deosebita trebuie acordata evidentei plicurilor care contin taloane returnate, care se afla la casele de asigurari de sanatate in vederea redistribuirii acestora catre populatie.
In acest sens, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Braila, unde se afla 30.000 de taloane returnate, incepe distribuirea acestora catre primariile din judet, pe baza de protocol, din 24 septembrie.
Dupa semnarea proceselor-verbale de predare-primire incheiate intre primarii si casa de asigurari de sanatate se va desfasura distribuirea efectiva a taloanelor in teritoriu, prin primarii, cu asistentii sociali si prin ASP, cu asistentii comunitari.
De asemenea, persoanele care si-au deteriorat sau pierdut taloanele, trebuie sa anunte primariile de care apartin si medicii de familie pe listele carora sint inscrise, pentru ca, la rindul lor, acestia sa anunte ASP pentru retiparirea taloanelor respective.
De la jumatatea lunii octombrie se va declansa campania de mobilizare pentru prezentarea la medic, actiune care, in opinia ministrului Sanatatii trebuie sustinuta atit de reprezentantii sistemului de sanatate, de presa, cit si de alti factori implicati in starea de sanatate a populatiei.
"Conform protocolului cu biserica, la fiecare slujba sau intilnire cu enoriasii, preotii vor “predica” beneficiile prezentarii la medic, preventiv", se precizeaza in comunicatul de presa al Ministerului Sanatatii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii