Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

300 locuri de muncă la cules de zmeură în Portugalia. Recrutorii vin la Brăila

• selecţia candidaţilor se va desfăşura în două locaţii din ţară: Roman (judeţul Neamţ) - 17 ianuarie şi Brăila - 19 ianuarie • termenul limită pentru depunerea dosarelor este 15 ianuarie • anul 2018 vine cu sute de joburi în ţările Uniunii Europene, oferite prin intermediul reţelei EURES

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila anunţă că

EURES Romania oferă 300 locuri de muncă vacante în Portugalia (Campania 2018) pentru munca sezonieră în agricultură, la recoltarea zmeurei.

Selecţia candidaţilor se va desfăşura în două localităţi din ţară: Roman (judeţul Neamţ) - 17 ianuarie 2018 şi Brăila - 19 ianuarie 2018.

Durata contractutul este de aproximativ 3 luni, iar timpul de lucru este de 40 de ore/săptămână, cu posibilitatea ca, în timpul campaniei, în funcţie de producţie, să se efectueze ore suplimentare.

Data estimată de angajare este sfârşitul lunii februarie/începutul lunii martie 2018.

Cerinţe: sunt solicitate persoane fără cazier, apte pentru munca la câmp, avantaj pentru persoanele cu experienţă în agricultură, cu experienţă în recoltarea zmeurei sau în muncă în sere.

Angajatorul asigură cazare contra cost – 2 euro/zi şi oferă plata în avans a drumului până în Portugalia, iar suma aferentă deplasării se va deduce din primele salarii.

Salariul de bază pentru culegători de zmeură fără ore suplimentare/cu ore suplimentare: 603 euro brut/lună, respectiv 1.199 euro brut/lună. Una dintre companiile angajatoare, JBI Group – Nuvem Maravilha, Lda., plăteşte 4,52 euro/zi lucrătoare, pentru alocaţia de hrană, plata efectuată la sfârşitul lunii împreună cu salariul.

Limba străină constituie un avantaj (cunoştinţe de bază de limba engleză/spaniolă/portugheză), dar nu este obligatorie.

Persoanele cu domiciliul în judeţul Brăila care corespund cerinţelor şi posturilor oferite trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Dosarul trebuie să conţină următoarele documente:

- Copie CI/BI;

- Adeverinţă medicală (apt pentru muncă);

- CV EUROPASS în limba română.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 15 ianuarie 2018.

 

Şi Spania caută muncitori în agricultură

Începutul lui 2018 vine cu sute de locuri pentru cei care îşi doresc o slujbă în ţările din Uniunea Europeană, joburi oferite tot prin intermediul reţelei EURES România.

Numai în Spania sunt disponibile 150 locuri de muncă în domeniul agricol, oferta venind din partea unui grup de firme compus din mai multe ferme dedicate producerii şi comercializării fructelor. Muncitorii vor lucra în câmp, la cules fructe şi curăţat pomi, şi în fabrică, la aranjarea fructelor în lăzi şi caserole. Astfel, sunt oferite 100 de posturi pentru femei pentru muncă în câmp şi ambalat în depozit şi 50 de locuri pentru bărbaţi pentru munca în câmp, din care: 1 şofer, 2 şoferi camion şi 2 tractorişti. Salariul este de 6,25 euro brut/oră (pentru lucrul în câmp) şi 5,96 euro brut/oră (pentru lucrul în fabrică). Durată contractului este din aprilie şi până în septembrie 2018, cu posibilitatea prelungirii până în luna noiembrie.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 31 martie 2018. Data şi locaţia bursei urmează a fi comunicate ulterior.
Pe lângă locurile oferite în agricultură de angajatorul spaniol, persoanele care caută un post în afara ţării au la dispoziţie următoarele joburi:

 

Spania - sudor, tehnician, montator structuri (panouri) metalice;

Malta - şofer autobuz, specialist vânzări televizate, inginer de sistem software;

Germania - şofer camion, salvamar, programator PLC, bucătar, personal servire clienţi, şofer de autobuz, ospătar, personal întampinare oaspeţi, commis chef, contabil, electrician în construcţii, inginer construcţii civile, macaragiu, manager front office, menajeră, tehnician service, tehnician sisteme de încălzire, zidar;

Marea Britanie - măcelari, tranşatori, fasonatori, împachetatori carne, lenjer/croitor, asistent medical;

Cehia - operator CNC, forjor;

Belgia - operator CNC, şofer camion, electrician iluminat stradal, macaragiu, tehnician reţele de telecomunicaţii, electrician rezidenţial, inginer de cercetare în electronica aplicată, inginer producţie, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, inginer materiale, inginer producţie, mecanic autoturisme-mecanic camioane, operator/ambalator în industria alimentară, operator turnare metale, programator CNC, proiectant mecanic, tehnician de întreţinere şi instalare, tehnician electromecanic, tehnician încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat;

Finlanda - ospătar, măcelar-tranşator carne de pui;

Luxembourg - senior tehnician CHROME (tehnician în ştiintele inginereşti);

Slovenia - muncitor asamblare producţie componente auto;

Norvegia - frizer.
Categorie articol: 

Comentarii