Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

300 de tineri vor sa devina soldati profesionisti

La aproape o luna de la demararea campaniei de promovare a serviciului militar voluntar, 300 de tineri braileni s-au prezentat la Biroul de Informare Recrutare, pentru a li se intocmi fise de contact. Acestia au fost luati in evidenta, iar din rindul lor vor fi selectati viitorii militari profesionisti care vor activa in cadrul Garnizoanei noastre.
"Interesul tinerilor pentru cariera militara este evident. Sintem multumiti de rezultatele campaniei de promovare desfasurata la nivel judetean si asteptam ca numarul fiselor de contact sa creasca pina la 31 decembrie, cind se va finaliza alcatuirea bazei de selectie a candidatilor", ne-a declarat colonelul Fanel Iancu, seful BIR Braila. Potrivit acestuia, dintre cei 300 de tineri cu virsta de pina in 26 de ani interesati sa devina militari profesionisti, 27% sint femei. In privinta studiilor, 60% sint absolventi de liceu, 30% au studii superioare si 10% au terminat o scoala profesionala. Mediul urban, reprezentat de municipiul Braila si orasele Ianca, Insuratei si Faurei a dat numarul cel mai mare de candidati, 90%, in timp ce din mediul rural provin 10%.
Recrutarea efectiva se va produce dupa 1 ianuarie 2007, cind se va sti exact de citi militari are nevoie fiecare garnizoana in parte. La nivel national, vor fi angajati 5.000 de tineri. Mai multe date se pot afla la numarul de telefon gratuit 0800808880, pe site-ul www.mapn.ro, la sectiunile recrutare sau cariera militara, precum si la numarul de telefon al BIR Braila, 0239623712.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii