Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

30 septembrie, ultima zi pentru plata taxelor şi impozitelor locale

Brăilenii au avut termen până ieri, 30 septembrie, să achite, fără penalităţi, taxele şi impozitele datorate bugetului local pentru semestrul II al anului. Începând de astăzi, 1 octombrie, persoanele care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale locale vor fi obligate să achite penalităţi de întârziere de 2% din cuantumul obligaţiilor principale, calculate pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă.
Plata contribuţiilor la bugetul local se poate face la sediul din Piaţa Traian, la cel de pe bulevardul Al. I. Cuza, de asemenea în cartierul Radu Negru la sediul de pe strada Grigore Alexandrescu bloc V1 - parter, în cartierul Brăiliţa la sediul din strada Dumbrava Roşie nr. 32, iar în Chercea, pe strada Comuna din Paris, Cămin Cultural Chercea. Toate aceste ghişee au program zilnic între 8.00 şi 16.00, iar în zilele de 31 martie şi 30 septembrie programul se prelungeşte până la ora 18.00. Ieri, de exemplu, în ultima zi de plată fără penalităţi, la ghişeele sediului din Piaţa Traian nu era aglomerat aşa cum se întâmplă de obicei la început de an când brăilenii vin să plătească taxele şi impozitele pentru a beneficia de reducerea acordată plăţii integrale cu anticipaţie a obligaţiilor fiscale.
Există şi varianta plăţii online către bugetul local, pe platforma ghiseul.ro, contribuabilii având nevoie însă de un id şi parolă pe care le pot ridica de la sediul Serviciului de Taxe şi Impozite Locale.

 
Categorie articol: 

Comentarii