Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

29 iunie, Ziua Internaţională a Dunării

• la Brăila, manifestările organizate cu acest prilej vor avea loc vineri, 28 iunie, de la ora 10.00, în Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti”

 

În fiecare an, pe 29 iunie, sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR), ţările dunărene serbează Ziua Internaţională a Dunării. Această zi marchează semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, eveniment care a avut loc pe 29 iunie 1994, la Sofia, în Bulgaria.

Dunărea prezintă o importanţă deosebită pentru ţările riverane, atât pentru navigaţie, producţia de energie hidroelectrică, sau piscicultură, cât şi pentru furnizarea de apă pentru industrie, agricultură şi pentru populaţie, deservind circa 80 de milioane de oameni din această regiune. Totodată, reprezintă şi habitat pentru fauna acvatică şi terestră.

În acest an, tema propusă de Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea este “Fii activ pentru o Dunăre mai sigură!” (“Get active for a safer Danube!”), promovând astfel solidaritatea între popoarele care împart această resursă comună, în ciuda diferenţelor de culturi şi istorii.

La Brăila, manifestările organizate cu prilejul  “Zilei Internaţionale a Dunării” vor avea loc vineri, 28 iunie, în Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti”, începând cu ora 10.00 şi vor include un cuvânt de deschidere, alocuţiuni ale oficialităţilor, expuneri pe teme de tratare a apelor, prelegeri universitare pe teme de cercetare în domeniul APEI. Dr. ing. Carmen Cârnu va lansa cartea “Dunărea-leagăn de civilizaţie”, după care va avea loc un concurs “Cine ştie...câştigă!”. Manifestarea se va încheia în jurul orei 12,45, cu un Concert simfonic susţinut de Filarmonica LYRA.
Categorie articol: 

Comentarii