Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

2,6 milioane euro pentru modernizarea drumurilor din comuna Surdila Greci

Primăria Surdila Greci se pregăteşte să cheltuiască peste 11,6 milioane lei din "banii lui Dragnea", pentru reabilitări de drumuri pe raza comunei. Este vorba despre lucrări de modernizare a mai multor drumuri de interes local cum ar fi drumul de legătură DC 42, plus străzile interioare din localităţile Surdila Greci, Făurei Sat, Brateşu Vechi şi Horia. De cele peste 11,6 milioane lei fără TVA, echivalenul a circa 2,62 milioane euro, autoritatea contractantă vrea să beneficieze de servicii de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări la acest proiect, din care pe partea de proiectare, verificare proiect şi asistenţă tehnică alocarea este de aproape 30.000 euro, în timp ce valoarea estimată a contractului de lucrări este 11,47 milioane lei fără TVA, respectiv 2,588 milioane euro. Perioada în care ofertantul va executa contractul este de 19 luni, din care 30 zile pentru prestarea serviciului de proiectare. Finanţarea obiectivului va fi realizată de la bugetul de stat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) gestionat de Ministerul Dezvoltării, condus de vicepremierul Liviu Dragnea, pe o perioadă de maximum 3 ani. Pentru acest proiect, contractul de finanţare cu ministerul a fost semnat în iulie, iar alocarea bugetară pe 2014 destinată executării lucrărilor este de 450.000 lei inclusiv TVA.
Firmelor interesate de acest contract li se cere constituirea unei garanţii de participare de 60.000 lei (30.000 lei pentru IMM-uri), precum şi să facă dovada că în perioada 2011 - 2013 inclusiv, media cifrei globale de afaceri a fost de minim 20 milioane lei. De asemenea, participanţii la procedura lansată în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) de către Primăria Surdila Greci va trebui să prezinte şi lista principalelor lucrări executate în ultimii 5 ani, din care să reiasă că au derulat proiecte similare contractului ce urmează a fi atribuit, în valoare cumulată de cel putin 10 milioane lei fără TVA, la nivelul unui contract sau cel mult 3. Contractul va fi atribuit după metoda "cerere de ofertă" cu unic criteriu de selecţie "preţul cel mai scăzut". Data limită de depunere a ofertelor este luni, 27 octombrie, ora 10.30, iar o oră mai târziu se deschid ofertele.
PNDL se finanţează din transferuri de la bugetul de stat, în limita fondurilor aprobate anual în bugetul MDRAP, precum şi din fonduri aprobate cu această destinaţie în bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale beneficiare. Cu alte cuvinte, contractorii ar trebui să suporte lucrările pe care le vor executa, urmând a-şi recupera banii pentru munca prestată în limita fondurilor aprobate prin legea bugetului de stat, precum şi de la bugetele locale.
Reamintim că, zilele acestea, primăria vecină, Surdila Găiseanca, a atribuit un contract similar, însă cu o valoare mult mai mică, unei firme apropiate PSD din Buzău.

 
Categorie articol: 

Comentarii