Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

24 de brăileni întorşi din Italia s-au autoizolat la domiciliu

• informarea a fost făcută de Direcţia de Sănătate Publică Brăila • niciunul nu prezintă simptome

 

Brăilenii plecaţi în Italia au început să revină acasă, de teama infectării cu coronavirus. Potrivit unei informări a Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, ieri existau 24 de persoane venite din ţara afectată de temutul virus, care au luat decizia de a se autoizola la domiciliu. Acestea nu prezintă simptome de infectare cu coronavirus, însă au procedat la autoizolare până la trecerea perioadei de carantină.

La începutul acestei săptămâni, doar şapte persoane, cinci adulţi şi doi copii, se aflau în carantină la domiciliu, după ce în ultimele 14 zile au tranzitat Italia. Nici acestea nu prezintă simptome.

Pe fondul apariţiei coronavirusului în Europa, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila s-a întrunit şi a stabilit deja câteva măsuri de prevenţie. Potrivit prefectului Cătălin Boboc, a fost identificat un spaţiu unde urmează să fie carantinate persoanele care se întorc din Italia, în timp ce cursele internaţionale regulate şi ocazionale care au ca destinaţie zona noastră sunt monitorizate de autorităţile locale, astfel încât călătorii să poată fi preluaţi şi carantinaţi imediat.

Şi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila există restricţii, aşa cum v-am informat deja. Vizitele au fost interzise în secţiile de Terapie Intensivă, Boli Infecţioase şi Neonatologie, în timp ce pentru celelalte secţii programul a fost restricţionat la o singură oră pe zi, de luni până vineri, între 16.00 şi 17.00, iar în weekend vizitele sunt permise doar în intervalele orare 10.00-11.00 şi 16.00-17.00. Echipamentul şi masca de protecţie sunt obligatorii în unitatea spitalicească.
Categorie articol: 

Comentarii