Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

23 de ani de puscarie pentru "violatorul din lift"

Fostul "elev model" de la Grupul Scolar "CD Nenitescu"- agresor sexual - a fost condamnat, ieri, la o pedeapsa fara precedent in analele justitiei brailene: 23 de ani de inchisoare pentru viol si tilharie in forma continuata. In varsta de 21 de ani, George Movileanu plateste, astfel, scump, pentru 5 infractiuni de viol si 7 de talharie, dar si pentru port ilegal de cutit, fiind obligat, prin aceeasi sentinta judecatoreasca, la plata unor despagubiri de 600 de milioane de lei vechi, catre fetele pe care le-a atacat. Hotararea va fi comunicata violatorului in serie in penitenciar, pentru ca nu a fost prezent in sala de judecata. El va avea la dispozitie zece zile ca sa declare apel. Surse judiciare ne-au precizat ca, daca pedepsele i-ar fi fost insumate, ca in sistemul juridic anglo-saxon, Movileanu ar fi primit o sentinta de 100 de ani de inchisoare. Chiar si asa, el a primit cat pentru un omor calificat.
Despre George Movileanu se stia ca a fost ales sef in clasa a XII-a la "CD Nenitescu" si vicepresedinte in Consiliul consultativ al elevilor. Provenea, insa, dintr-o familie dezmembrata (mama era plecata la munca in Italia) si a ramas repetent in gimnaziu. Din toamna lui 2004 si pana in primavara lui 2008, respectivul a atacat zece minore din Braila si Galati, unele de numai 11-12 ani, pe care le inghesuia in lift si, sub amenintarea cutitului ori folosind un spray lacrimogen, le obliga sa-l satisfaca oral sau pur si simplu le jefuia. Nu e de mirare ca-si facuse un obicei straniu - ataca numai in prima zi a saptaminii - si ca reusise sa bage groaza in pustoaicele de 13-14 ani, care ieseau de la ore seara, cand se intuneca bine. La inceput, obsedatul sexual "facea naveta" la Galati, la niste unchi, acostand apoi minore in lift, insa ulterior a inceput sa atace victime din Braila. O armata de politisti se afla pe urmele lui, asteptandu-l. Movileanu a fost capturat pe 14 aprilie 2008, cu ajutorul uneia dintre minorele agresate, care l-a recunoscut pe strada.
Agresorul sexual a atacat-o pe galateanca G.C., de numai 12 ani, in ziua de 26 septembrie 2004, pe cand se dusese in vizita la unchi, sa-l pregateasca pentru examenul de capacitate. Inca de pe atunci, Movileanu si-a format un model pe care l-a urmat cu consecventa, ani la rand: urmarea victima pana cand urca in lift, urca si el in ultimul moment, intreba "unde merge", dupa care bloca liftul intre etaje si-i punea cutitul la gat. In aceeasi zi, tot in Galati, violatorul a mai facut o victima: M.B., de numai 11 ani. Pana in primavara lui 2008, violatorul in serie a mai atacat cel putin opt fete, majoritatea de 14-15 ani. Pe unele le-a obligat sa-i satisfaca poftele perverse, pe altele le-a jefuit, luandu-le telefoanele sau bijuteriile. Dupa ce, in aprilie anul trecut, agresorul a fost identificat pe strada si retinut, au inceput sa curga si plangerile penale formulate impotriva lui, victimele recunoscandu-l cu usurinta din fotografiile puse la dispozitie de politie. Pe parcursul derularii procesului penal, reprezentantii acuzarii au solicitat instantei - si au obtinut - punerea sub acuzatie a inculpatului si pentru port ilegal de arma alba, iar acest lucru i-a adaugat, se pare, ani buni la sentinta finala de condamnare. Pe langa toate acestea, completul a dat dovada de celeritate - procesul a durat circa sapte luni - si bineinteles, severitate, pentru ca nimeni, niciodata, nu a pronuntat o astfel de hotarare intr-un caz de viol, fie el si in forma continuata. Faptele inculpatului insa justifica pe deplin sentinta instantei de judecata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii