Mergi la conţinutul principal

2.200 de oameni ajutaţi de Biserică. Arhiepiscopia a început distribuirea de ajutoare către persoanele aflate în carantină

• Arhiepiscopia Dunării de Jos a declanşat o amplă campanie de ajutorare a familiilor cu mulţi copii, a bătrânilor şi persoanelor marginalizate social • totodată, din 17 martie, sunt ajutate şi persoanele aflate în carantină în judeţele Brăila şi Galaţi • Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a trimis un mesaj de binecuvântare către cei aflaţi în carantină

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în zilele de 17 şi 18 martie 2020, a fost declanşată o amplă campanie de ajutorare a tuturor persoanelor aflate în centrele de carantină din judeţele Brăila şi Galaţi.

“Având în vedere că, începând cu data de 16 martie 2020, în ţară a fost declarată stare de urgenţă, ca urmare a creşterii riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, precum şi faptul că în judeţele Galaţi şi Brăila sunt persoane plasate în carantină, dar şi persoane autoizolate la domiciliu - unii fiind bătrâni şi cu posibilităţi materiale reduse - Arhiepiscopia Dunării de Jos desfăşoară mai devreme programul eparhial “Ne înnoim de Sfintele Paşti”. Programul constă în oferirea de sprijin spiritual şi material persoanelor aflate în carantină la Galaţi, Brăila şi Tecuci, constând în: consiliere spirituală, literatură duhovnicească, materiale de igienă personală, precum şi hrană”, a precizat părintele Rareş Bucur, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos.   

După ce marţi, 17 martie, preoţi, voluntari şi reprezentanţi ai autorităţilor locale s-au deplasat la două din cele patru centre de carantină din judeţul Galaţi, pentru a le oferi pachete celor aflaţi acolo (cărţi de rugăciune, dezinfectanţi, alcool sanitar, clor, săpun, detergent lichid şi solid, bureţi, şampon, paste şi periuţe de dinţi), miercuri, 18 martie, a venit rândul celor 33 de brăileni aflaţi în carantină să fie ajutaţi de reprezentanţii Bisericii. Ajutoarele au fost trimise de Arhiepiscopia Dunării de Jos şi distribuite, la Brăila, sub coordonarea părintelui protopop Mircea Băncilă. Tot miercuri, au fost împărţite ajutoare celor aflaţi în carantină la Tecuci.

Ierarhul Dunării de Jos le-a scris celor aflaţi în carantină un emoţionant cuvânt părintesc de binecuvântare, îndemnându-i să aibă nădejde în mila şi ajutorul Lui Dumnezeu şi încredinţându-i, totodată, de faptul că nu sunt singuri în încercarea prin care trec.

De miercuri, 18 martie 2020, Arhiepiscopia Dunării de Jos oferă şi mic dejun în sistem catering, seturi de lenjerii pentru paturi, prosoape şi saci menajeri celor 55 de persoane aflate în carantină în judeţul Galaţi. Alţi 9 gălăţeni sunt internaţi în spital şi 660 sunt izolaţi la domiciliu, din pricina temutului Coronavirus.

“În zilele următoare, persoanele aflate în carantină, în judeţele Brăila şi Galaţi, dar şi ceilalţi beneficiari aflaţi pe listele programului eparhial de ajutorare, vor primi astfel de pachete. În preajma marilor sărbători creştine, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopia Dunării de Jos derulează ample programe filantropice îndreptate, cu precădere, spre familiile cu mulţi copii, bătrâni sau persoane defavorizate şi marginalizate social. Prin programul eparhial “Ne înnoim de Sfintele Paşti” sunt sprijinite 2.200 de persoane din judeţele Brăila şi Galaţi, valoarea totoală a ajutoarelor ridicându-se la suma de 150.000 de lei”, a mai precizat părintele Rareş Bucur.       

 

 

Mesaj al Înaltpreasfinţitului Părinte Casian către persoanele aflate în carantină

Fraţi şi prieteni!

Ne aflăm, cu toţii, în aceste zile, în suferinţa cauzată de virusul care ar putea să ne provoace necazuri.

Toţi suntem împreună, cu multă încredere în mila, în iubirea şi în ajutorul lui Dumnezeu. Să fiţi siguri: Domnul este acolo! Ne însoţeşte în toate împrejurările, ne apără şi ne dă speranţă.

Vin cu toată dragostea şi vă asigur şi de dragostea părintească şi frăţească. Fiţi tari, încrezători şi puternici în credinţă! Să ne rugăm împreună pentru cei dragi şi pentru sănătate.

Deschideţi aceste două cărţi: Noul Testament şi Cartea de rugăciuni. În ele găsiţi "pâine pentru suflet"! Suntem împreună, nu numai solidari, ci unul pentru altul, acum şi în viitor.

Vă doresc sănătate şi curaj!

 

Cu binecuvântare,

+ CASIAN

Arhiepiscopul Dunării de Joss

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro