Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

21 de ani închisoare pentru ciobanul ucigaş din Esna

* în urma contopirii pedepselor, inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea de 16 ani închisoare, sporită cu 5 ani * în total, 21 ani de închisoare

Ciobanul de 19 ani din satul Esna care a violat o bătrână şi apoi a asfixiat-o cu un batic îndesat în gură şi-a primit răsplata pentru fapta comisă. Magistraţii Tribunalului Brăila au fost nemiloşi cu Florin Amza şi l-au condamnat la 21 de ani închisoare pentru că a luat viaţa unei femei neajutorate. El a fost pedepsit şi pentru faptul că, în urmă cu trei ani, a încercat să îşi batjocorească propria soră minoră.
Astfel, inculpatul a primit 16 ani închisoare pentru omor calificat, 6 ani pentru viol, 3 ani închisoare pentru infracţiunea de violare de domiciliu, fapte comise în noaptea de 21 spre 23 martie, victimă fiind Anica C. (83 de ani). Instanţa l-a mai condamnat pe Amza la 5 ani şi 2 luni pentru alte două infracţiuni de violare de domiciliu, asupra aceleiaşi victime, fapte comise în noiembrie 2009 şi ianuarie 2010. Individul a mai primit 4 ani închisoare pentru tentativă la comiterea infracţiunii de viol şi un an închisoare pentru tentativă la infracţiunea de incest, fapte comise la data de 20 aprilie 2008, victimă fiind chiar surioara sa. În urma contopirii pedepselor, inculpatul urmează să execute pedeapsa cea mai grea de 16 ani închisoare, sporită cu 5 ani, în total 21 ani închisoare, plus 5 ani pedeapsă complementară constând din interzicerea unor drepturi după executarea pedepsei principale. Din pedeapsă se deduce durata reţinerii şi arestul preventiv cuprinsă între 23 martie şi 28 iunie. Ucigaşul este obligat la plata sumei de 3500 lei ron despăgubiri civile şi 500 lei cheltuieli judiciare statului. Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile .
Reamintim faptul că bătrâna de 83 de ani, Anica C., din satul Esna, comuna Movila Miresii, a fost găsită fără suflare în casă, în ziua de 22 martie, în jurul orei 13.30, de vecina care venea să o mai ajute la treburile gospodăreşti. Victima avea un batic îndesat în gură, care a împiedicat-o să mai respire, şi era dezbrăcată de la brâu în jos, semn că fusese violată. Sub coordonarea procurorului criminalist, echipa de cercetare şi medicul legist s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că uşa de acces în locuinţă era închisă şi asigurată, fără a prezenta urme de forţare. În schimb, geamul unei ferestre de lângă uşă fusese dislocat din rama din lemn. Într-o cameră a imobilului a fost găsit cadavrul femeii, având în cavitatea bucală îndesat un batic, stabilindu-se că decesul ar fi survenit cu circa 12-14 ore înainte. Cadavrul a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei şi s-a stabilit că moartea a fost violentă, datorându-se insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă asfixiei mecanice prin ocluzia căilor respiratorii, atestându-se şi consumarea unui raport sexual complet, recent şi neprotejat.
Timp de 24 de ore, poliţiştii au lucrat la foc continuu, efectuând investigaţii în teren şi conducând la sediul Poliţiei pentru verificări mai multe persoane suspecte. În final, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale l-au identificat pe principalul suspect al comiterii infracţiunilor de viol urmat de moartea victimei şi violare de domiciliu. Florin Amza, ciobanul ucigaş din satul Esna, comuna Movila Miresii, a recunoscut comiterea faptelor, iar la reconstituire nu părea că are vreo remuşcare pentru că a luat viaţa unei bătrâne neajutorate. Localnicii din Esna au fost la un pas să îl linşeze pe tânăr despre care spun că le-a omorât oile după ce le-a "violat" cu un băţ. Ucigaşul a fost trimis în spatele gratiilor unde va sta şi următorii ani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii