Mergi la conţinutul principal

2015, an aglomerat pentru jandarmii brăileni

Ieri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, col. Vasile Silion, a prezentat raportul activităţii desfăşurate de către lucrătorii IJJ pentru anul 2015. Misiunile executate au fost mai multe ca număr faţă de anul 2014. Din fericire pentru locuitorii judeţului nostru, nu au fost înregistrate tulburări grave ale ordinii publice.
Jandarmii brăileni au executat 371 misiuni de asigurare a ordinii publice anul trecut, cu 30% mai mult faţă de 2014. Lucrătorii IJJ au fost prezenţi pe toată perioada anului la 8 manifestări de protest, 139 de manifestări cultural-artistice, religioase şi promoţionale, 60 de manfiestări sportive desfăşurate pe raza de competenţă şi 164 de activităţi de amploare redusă. De asemenea, efectivele inspectoratului au executat 239 acţiuni de intervenţie, din care 176 intervenţii pentru aplanarea unor conflicte şi 63 pentru rezolvarea altor situaţii, cu 18% mai mult faţă de anul precedent.
"În anul 2015, un obiectiv important a fost menţinerea ordinii publice, atât prin executarea misiunilor specifice Jandarmeriei Române, conform Legii 550/2004, cât şi în sistem integrat, prin constituirea de patrule mixte în mediul urban, mediul rural şi intercomunale conform Strategiei Naţionale de Ordine Publică, precum şi a ordinelor şi dispoziţiunilor primite de la eşaloanele superioare. În perioada analizată au fost executate un număr de 3.106 misiuni de menţinere a ordinii publice, din care 584 misiuni specifice Jandarmeriei Române şi 2.522 misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat", a precizat col. Vasile Silion, inspector şef IJJ Brăila.
Şi elevii au beneficiat de protecţia jandarmilor. Oamenii legii au desfăşurat 240 de misiuni de menţinere a ordinii publice în apropierea unităţilor şcolare. Şi în acest caz, activitatea a crescut cu 18,4% faţă de 2014.
Lucrătorii IJJ Brăila au fost prezenţi şi la două tragedii produse în luna august 2015, pe teritoriul judeţului. Vorbim aici de accidentul aviatic din apropierea localităţii Stăncuţa, când pilotul şi-a pierdut viaţa în urma prăbuşirii aparatului de zbor, dar şi de accidentul rutier din Baldovineşti, în care a fost implicat un autocar cu turişti, când trei copii şi-au pierdut viaţa şi alte zeci de persoane au fost rănite.

Peste 200 de persoane prinse în flagrant

Pe parcursul anului 2015, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila au fost constatate un număr de 182 de infracţiuni, fiind depistate în flagrant 209 persoane. Au fost întocmite 161 de dosare penale şi înainte organelor de poliţie competente.
Tot jandarmii s-au ocupat şi de o parte din mandatele de aducere. Aceştia au primit spre executare 136 de astfel de mandate cu însoţitor. "Mandatele de aducere au fost puse în executare astfel: 46 de mandate de aducere au fost executate prin prezentarea persoanelor în faţa instanţelor de judecată ori a organelor de urmărire penală, iar 90 de mandate de aducere au fost soluţionate prin neprezentarea persoanelor în faţa instanţelor de judecată din mai multe motive. 59 de persoane care fac obiectul mandatelor în calitate de martori nu au domiciliul la adresa menţionată în documentele emitente de instanţă, 25 de persoane sunt plecate la muncă în Uniunea Europeană, 2 persoane sunt netransportabile din motive de boală şi 4 persoane sunt în stare de arest în Luxemburg", a mai precizat col. Silion.
Şeful Jandarmeriei Brăila a conchis că prin activitatea desfăşurată de lucrătorii din subordine s-a urmărit atingerea scopului strategiei de realizare a ordinii şi siguranţei publice, activitatea fiind orientată către nevoile de asigurare a stării de legalitate şi de creştere a gradului de protecţie pentru cetăţeni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro