Mergi la conţinutul principal

In 2006, numarul accidentelor de munca mortale a scazut de 3 ori

Numarul accidentelor de munca cu urmari grave a scazut in cursul anului trecut, "lucru imbucurator", apreciaza conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Braila, "dar mult mai bine ar fi sa nu se mai intimple nici un accident". Potrivit raportului de activitate aferent anului 2006, per total, au fost inregistrate 110 accidente de munca, dintre care doar 4 soldate cu decesul victimelor, comparativ cu 13 accidente mortale in 2005. "Chiar daca avem o crestere in ceea ce priveste numarul total de accidente de munca, de la 87 in 2005 la 110 in 2006, se observa ca avem mult mai putine accidente mortale. De altfel, ca si evolutie pe tot anul trecut, se inregistreaza o scadere graduala a numarului de accidente: daca in primul semestru au fost raportate 60 de accidente, in al doilea semestru numarul de accidente de munca a scazut la 50. In detaliu, pe trimestre, situatia s-a prezentat astfel: trimestrul I - 28 accidente, trimestrul II - 32 accidente si acum se observa acea scadere despre care vorbeam: trimestrul III - 30 accidente si doar 20 de accidente in ultimul trimestru al anului 2006, comparativ cu 23 in 2005", a explicat Alexandru Munteanu, inspector sef adjunct pe linie de securitate si sanatate in munca al ITM Braila. Ca si fenomene inregistrate pe acest sector, sursa citata a precizat ca 3 angajatori se mentin in topul acelora unde s-au inregistrat in ultimii ani cele mai multe accidente. "Este vorba despre "Aker Braila", urmat de "Celhart Donaris" si "Promex", care au raportat, ca si in 2005, de altfel, cele mai multe accidente de munca. De aceea, am propus in cadrul activitatilor ce le derulam in cursul acestui an derularea unei actiuni ce va viza santierul naval, actiune care a fost inclusa in programul de activitati pe acest an si chiar a fost generalizata la nivel national", a mai spus Munteanu.
In plus, sursa citata a precizat ca situatia statistica privind numarul de accidente de munca inregistrate in 2006 ar urma sa fie completata si cu accidentul colectiv de munca petrecut in decembrie anul trecut pe platforma santierului naval brailean, cind 6 persoane, angajati ai unor firme subcontractoare ale "Aker Braila", au fost ranite in urma unei explozii care a avut loc la bordul unui vapor aflat in constructie. Completarea ar urma sa aiba loc in contextul in care abia recent a fost finalizata ancheta legata de acest caz.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro