Mergi la conţinutul principal

2.000.000 lei pentru cultura şi sportul din Brăila de la CJ

În acest an, potrivit unui proiect de hotărâre privind finanţările nerambursabile, adoptat, vineri, 29 ianuarie, de Consiliul Judeţean, instituţiile de cultură şi sport din Brăila, PFA-urile, dar şi ONG-urile de profil vor primi bani pentru proiecte ambiţioase, iar nu "mură-n gură" sub formă de buget.
Astfel, Consiliul Judeţean a rezervat nu mai puţin de 2.000.000 lei pentru aceste două categorii, bani pe care-i pune la dispoziţia promotorilor de cultură şi/ sau sport, în baza unui Program de finanţare nerambursabilă aplicabil în 2016.
Finanţările se fac după modelul celor nerambursabile acordate statelor membre de către Uniunea Europeană şi au la bază un Ghid al solicitantului, cu anexe tip şi condiţii dintre cele mai pertinente.
"Scopul programului de finanţare este îmbunătăţirea vieţii socio-culturale prin sprijinirea şi stimularea organizaţiilor non-profit cu activitate în domeniul culturii şi sportului în realizarea unor proiecte de interes public local", se arată în expunerea de motive a proiectului privind aprobarea programului de finanţare.

Nu se ştie, deocamdată, valoarea cofinanţării

Documentul respectiv mai arată că se vor aloca 300.000 lei pentru proiecte din domeniul culturii şi 1.700.000 lei pentru proiecte din sport. Proiectele ce vor câştiga finanţarea CJ vor primi: 75.000 lei/ proiect, la cultură şi maximum 600.000 lei/ proiect/ sport.
"Documentaţia pentru elaborarea şi prezentarea propunerii de proiect vor fi postate pe site-ul Consiliului Judeţean şi vor fi puse la dispoziţia tuturor celor interesaţi. De asemenea, anunţurile de participare vor apărea în Monitorul Oficial", se mai arată în actele ce susţin programul de finanţare.
Cu prilejul dezbaterii acestui proiect în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, vicepreşedintele CJ, prof. Viorel Mortu, a susţinut că "au fost luate în considerare toate sporturile ce se practică în judeţul Brăila, ba chiar s-a făcut o analiză care susţine tot acest program, analiză privind necesitatea finanţării".
Consilierii judeţeni au ridicat, însă, problema lipsei banilor pentru cofinanţare în cazul ONG-urilor ce au reală nevoie de sprijin financiar. Deocamdată, nu se cunoaşte procentul stabilit pentru cofinanţare, dar, din experienţa anilor trecuţi, acesta poate merge de la 3 până la 25% din valoarea proiectului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro