Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

2.000 de militari ruşi, ucişi în conflictul din estul Ucrainei

Această informaţie nu poate însă fi confirmată din surse independente, relevă Reuters.
Anterior, Elena Vasilieva, om politic de opoziţie din Rusia, fondatoarea grupului „Transportul-200 din Ucraina în Rusia" ar fi declarat pentru mass-media din Ucraina că 15 camioane cu trupuri neînsufleţite s-ar fi întors din Ucraina în Rusia. Ea a estimat că acestea transportau între 800 şi 1000 de cadavre ale militarilor ruşi ucişi în Donbas.
Referitor la pierderile suferite de forţele ruse, purtătorului de cuvânt citat a mai spus că „a început o înlocuire, prin rotaţie, a unităţilor şi formaţiunilor armatei ruse care şi-au pierdut capacitatea de luptă" în estul Ucrainei.
Ministerul rus al Apărării şi diplomaţia rusă au negat în mod repetat că pe teritoriul Ucrainei ar exista trupe ruseşti. În acelaşi timp, Moscova recunoaşte că de partea rebelilor luptă voluntari din Rusia.
Prezenţa voluntarilor ruşi a fost evocată anterior de către „premierul" autoproclamatei „republici populare" Doneţk, Aleksandr Zaharcenko. Potrivit acestuia, în rândurile rebelilor luptă şi foşti militari de carieră ruşi, precum şi personal militar care şi-a luat concediu pentru a participa la conflictul din estul Ucrainei.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii