Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

200 de militari din Focsani sositi sa ajute la intarirea digurilor Insulei Mari

La solicitarea Prefecturii Braila, Armata a mai detasat 200 de militari care sa ajute la supravegherea si intarirea digurilor Insulei Mari a Brailei. Acestia au fost adusi din Garnizoana Focsani si vor intra in IMB in doua schimburi a cite 100 de oameni. Fiecare schimb va ramine pe pozitie cite 2-3 zile, timp in care colegii lor se vor odihni in spatiile de cazare oferite de unitatile militare brailene ale Batalionului 72 Poduri si Batalionului 285 Artilerie.
Din efectivul de 200 de militari sositi de la Focsani, 150 au fost pusi la dispozitia autoritatilor brailene de Brigada 8 Artilerie Mixta si 50 de Brigada 282 Mecanizata. Primul schimb a intrat in Insula, ieri, la ora 13.00. Militarii vrinceni au fost impartiti in doua grupe a cite 50 de oameni, una dintre acestea fiind trimisa in nordul Insulei, la ferma Filipoiu, iar cealalta in sud, la ferma Marasu. Dupa cum ne-a declarat Dan Ionel, directorul Administratiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, sucursala Arges, Ialomita, Siret, soldatii vor ajuta la mentinerea sub control a infiltratiilor care apar continuu in corpul digului. "In momentul de fata, cind cota Dunarii se mentine in jurul valorii de 690 cm, nu mai exista pericolul ca apa sa deverseze peste coronamentul digului. In schimb, se mentine pericolul generat de infiltratiile si grifoanele cauzate de presiunea imensa cu care se confrunta digurile. Militarii, alaturi de angajatii nostri si ai "TCE 3 Brazi" si de localnicii din Marasu si Frecatei, vor combate aceste infiltratii prin amplasarea, pe taluzul interior al digului, de material geotextil peste care se aseaza saci umpluti cu pamint", ne-a explicat directorul ANIF Braila, adaugind ca, in momentul de fata, nu exista nici un punct din dig atit de slabit incit sa se puna problema ca acesta sa cedeze si sa fie rupt de ape.
Maiorul Viorel Calenciuc ne-a precizat ca militarii vrinceni vor ramine la Braila pina cind pericolul de pe Dunare va trece complet. In momentul de fata, in Insula sint detasati si 48 de militari din cadrul Batalionului 72 Poduri Braila care activeaza in zona fermelor Seicuta si Agaua. Intrebat de ce a fost nevoie de aducerea unor militari din Garnizoana Focsani, maiorul Calenciuc ne-a explicat ca acest lucru s-a intimplat nu pentru ca Garnizoana Braila nu ar avea suficiente efective, ci datorita faptului ca planul de interventii intocmit de esaloanele superioare ale Armatei prevede ca, in zona noastra, sa intervina si forte din cadrul celor doua brigazi din Focsani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii