Mergi la conţinutul principal

20% dintre alesii locali - pierderi colaterale, pentru PSD

Deputatul PSD de Braila Alin Teodorescu se asteapta la un val de dezertari din partid, in perioada urmatoare. El crede ca multi dintre cei care vor pleca sint persoane cu functii de consilieri sau primari, care sint vinati de partidele aflate la putere. In opinia parlamentarului, insa, aceste dezertari nu vor avea o amploare mai mare decit cea obisnuita, care s-a mai inregistrat, cind partidul trecea de la putere in opozitie sau invers. "La nivel de 45.000 de alesi locali, cit avem in toata tara, ne asteptam sa vedem cam 9.000 de miscari, adica in jur de 20%, acelasi procent pe care l-am avut in 1996-2000. Eu cred ca este o pierdere pentru partid, cind anumiti oameni pleaca. Spre exemplu, il am in vedere pe primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, aflat la al doilea mandat. Pe altii nu-i regret, dar au si ei bazinul lor electoral. Noi am mai facut incercarea asta, sa eliberam oameni din functii alese, Mischie, Bebe Ivanovici, sau chiar Vanghelie, in 2004, si in unele circumscriptii au avut efecte pozitive, in altele, efecte negative, nu poti ajunge la nici o concluzie. Oricum, la nivel central, este clar ca istoria asta cu lista lui Geoana, care ar contine numele unora care urmeaza sa fie dati la o parte, din partid, nu este adevarata. Urmeaza sa se constituie Consiliul de Onoare si sa se stabileasca regulile. Este un consiliu consultativ, cu recomandari, nu are putere executiva si, probabil, in jurul datei cind se va publica raportul Comisiei, ultimul inainte de decizia Consiliului European, vom avea si un comitet executiv si apoi Consiliu National, in care vom discuta despre schimbarea statutului". Alin Teodorescu nu este unul dintre social-democratii indignati de "vanghelizarea" partidului si considera ca, dincolo de defectele pe care le are, Marian Vanghelie a adus voturi pentru partid: "El este un "selfmade man", este un om care nu are scoala, dar a cistigat de doua ori mandatul de primar, a restructurat din temelii sistemul scolilor - vorbesc din punct de vedere al scolilor-, este singurul sector si singurul judet, daca il putem asimila unui judet, in care toate scolile au caldura, apa calda si canalizare. A facut treaba foarte buna. Are un mod de exprimare mai pitoresc, a avut dosare penale si deschideri de dosare penale, si in perioada in care a avut deschideri de dosare penale a fost suspendat din partid, cind s-au inchis aceste doua dosare penale a revenit in PSD".

"Imi pare rau pentru soarta lui Adrian Nastase"

In ceea ce-l priveste pe fostul sau sef, Adrian Nastase, Alin Teodorescu este de parere ca, in ciuda criticilor de autoritarism, acesta a avut un stil de conducere foarte potrivit, pe perioada cit PSD a fost la guvernare. Greselile, in opinia parlamentarului de Braila, au inceput sa apara dupa ce a pierdut puterea: "Adrian Nastase avea un stil de conducere foarte potrivit pentru perioada cind esti la guvernare. Foarte potrivit. Stia sa selecteze lista de prioritati, lucra de dimineata, de la 8, pina seara, la 10, la sediu, inclusiv simbata si duminica. Dupa ce am pierdut alegerile si am intrat in opozitie, unele din masurile pe care le-a luat au fost discutabile: atit candidatura la presedintia executiva a partidului, cit si lupta cu Parchetul. Intr-o democratie, dimineata esti viitorul presedinte si seara tocmai nu mai esti decit deputat. Si depinde totul de un vot. Asta este. Un singur vot. In mod normal, ar fi trebuit sa se retraga o perioada de timp din functiile de partid, sa ramina doar presedintele Camerei. Ar fi trebuit sa faca pasul inapoi. Sa-si asume esecul. Si-a asumat pierderile, dar si le-a asumat ca sef de echipa. Noi trebuie acum sa incercam sa restructuram partidul, si avem foarte mult de lucru. Imi pare rau pentru soarta lui Adrian Nastase, dar este singurul care a decis asupra parcursului pe care l-a inregistrat. Nimeni nu a decis pentru el, el a decis ca intra in cursa pentru presedintie, desi nu era potrivit pentru presedintie, el a decis sa candideze pentru functia de presedinte executiv, impotriva lui Sorin Oprescu, desi trebuia sa stea o perioada deoparte si sa-l lase pe Sorin sa demonstreze ce poate, la nivelul presedintiei executive a partidului, el a decis sa nu deschida casa perchezitiei Parchetului, el a decis sa deschida casa ziaristilor, deci nimeni nu l-a influentat".
Teodorescu a refuzat sa comenteze oportunitatea numirii lui Ion Iliescu in fruntea Consiliului de Onoare, opinind ca, oricum, acesta poate fi schimbat, daca lucrurile nu merg bine: "Numirea lui Ion Iliescu in fruntea consiliului de onoare este o incercare. S-a ales foarte greu, nu a vrut sa accepte, au fost mai multe interventii. E o incercare, sa vedem daca reuseste. Oricum, este doar un for consultativ".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro