Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

20 de brăileni, printre câştigătorii bonusului de dobândă la «Tezaur» - ediţia Centenar

• aceştia au investit cel puţin 500 lei în titluri de stat şi s-au calificat pentru tragerea la sorţi organizată de Ministerul Finanţelor Publice • bonusul de dobândă este în valoare de 5.000 lei • norocoşii vor fi notificaţi până pe 9 ianuarie, iar din 10 ianuarie, premiul financiar poate fi ridicat de la unităţile Trezoreriilor din ţară, până pe 20 decembrie 2019

 

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat câştigătorii anului 2018 a bonusului de dobândă, în cadrul celei de-a treia ediţii a emisiunii de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul programului “Tezaur Centenar”. Printre cei 1.000 de norocoşi se află şi 20 de brăileni. Însă, cei mai mulţi sunt din Bucureşti, Bacău, Iaşi, Prahova şi Argeş. Tragerea la sorţi s-a făcut în baza CNP-ului, aşa cum au menţionat reprezentanţii Ministerului.

Extragerea câştigătorilor s-a făcut electronic, sub supravegherea unei comisii formate din 5 membri, potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Finanţelor. Pentru acest bonus de dobândă în valoare de 5.000 lei s-au calificat 18.071de investitori persoane fizice, înregistraţi în evidenţele ministerului şi ale Companiei Poşta Română, dintre care 382 de persoane cu subscrieri minime de 500 lei sunt din judeţul Brăila.

Cei 20 de norocoşi brăileni care au investit bani în titluri de stat vor primi notificare acasă, până pe 9 ianuarie, iar premiul în bani îl vor putea revendica începând cu 10 ianuarie şi până pe 20 decembrie 2019 de la unităţile Trezoreriei Statului.

Dovada interesului crescut al populaţiei faţă de această metodă de economisire este numărul mare de români, 52.239, care au ales să investească peste 2 miliarde de lei în titluri de stat. Aceasta este cea mai mare sumă investită în titluri de stat destinate exclusiv populaţiei, precizează Ministerul Finanţelor.

“Titlurile de stat au fost achiziţionate prin unităţile operative ale Trezoreriei Statului, prcum şi prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română, astfel: prin Trezorerii - 1.734.314.674 lei (40.759 investitori) şi prin Poşa Română - 338.477.753 lei (11.480 investitori). Titlurile de stat au avut o valoare nominală de un leu şi au putut fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente majore la data efecutării subscrierii. Prima emisiune a avut o dobândă de 5% pe an şi scadenţa la 5 ani, cea de-a doua dobândă de 4,5% pe an şi scadenţa la 3 ani, iar cea de-a treia o dobândă de 4,5% pe an şi scandenţa la 2 ani”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Ministerul Finanţelor Publice susţine că va continua şi în anul 2019 să emită titluri de stat destinate exclusiv populaţiei. Veniturile obţinute în urma tranzacţionării acestor titluri sunt neimpozabile.
Categorie articol: 

Comentarii