Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

20 de ani de inchisoare, pentru omor

La un an de la drama petrecuta in scara doi a blocului 24 din cartierul Vidin, Tribunalul Braila i-a condamnat pe autorii crimei la pedepse cuprinse intre 18 si 20 de ani de inchisoare, dupa ce acestia fusesera arestati si deferiti instantei de judecata pentru savirsirea infractiunii de omor deosebit de grav (prin cruzime). Astfel, Alexandru Petre, zis "Sandu", 26 de ani, a primit 20 de ani de inchisoare si 5 ani pedeapsa complementara constind din interzicerea unor drepturi, iar Florin Costilov, zis "Lipa", 24 de ani, si recidivistul Gheorghe Tesileanu, zis "Pacalici", de 37 de ani, cite 18 ani de temnita si 5 ani de interzicere a unor drepturi cetatenesti.
Cei trei asasini - indivizi fara ocupatie, "baieti de cartier" si impatimiti ai alcoolului - l-au atacat si l-au omorit in bataie pe un vecin de cartier, Ionel Todor, de 47 de ani, chiar in scara blocului in care locuia. Practic, nu a existat un mobil al crimei.
Faradelegea s-a petrecut in seara zilei de 15 decembrie 2005, in scara 2 a blocului 24 de pe strada Dudului (Vidin). Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, in jurul orei 18.00, Ionel Todor se intorcea de la o ruda de-a sa, cind a dat cu ochii de Alexandru Petre, chiar in scara blocului. Respectivul era insotit de un ciine boxer, dar si de alti indivizi, impreuna cu care fuma si consuma alcool, mai ceva ca la bodega. Todor i-a spus sa-si ia ciinele si sticla cu vin si sa se duca in scara 4 a blocului, acolo unde locuieste. Anchetatorii precizeaza: "Petre a reactionat violent, aplicindu-i victimei multiple lovituri cu pumnii si cu picioarele. In conflict au intervenit si inculpatii Costilov si Tesileanu, baieti din cartier si amici cu Alexandru Petre. Aflati sub influenta alcoolului, cei trei au continuat agresiunea, lovind victima cu pumnii si cu picioarele, in mod haotic, pina au doborit-o pe pavajul betonat din casa scarii 2".
Dupa ce l-au facut una cu pamintul pe Todor, criminalii au urcat la etajul II, la un vecin, de unde au mai cumparat o sticla cu vin. La coborire, "Lipa" i-a mai aplicat o lovitura de picior muribundului, care zacea lungit linga prima treapta a scarii. Todor a fost gasit in stare de coma, de catre doi vecini, acestia anuntindu-i ulterior sotia. Ajutata de citiva binevoitori, femeia l-a dus pe barbatul calcat in picioare in casa, plin de singe si gemind de durere. Victima a apucat doar sa spuna ca "a fost batut de niste tineri pe care-i cunoaste din cartier, pe care n-o sa-i ierte", afirmind, totodata, ca-l doare gitul si spatele. Dupa aceea, n-a mai spus nimic.
Anchetatorii precizeaza ca, pina la ora 0.30, Ecaterina Todor si-a ingrijit barbatul cum a putut, pentru ca, apoi, sa cheme ambulanta. Cadrele medicale n-au putut face altceva decit sa constate decesul. La autopsie, oamenii legii au fost oripilati de cruzimea cu care a fost omorit Ionel Todor. Capul, gitul, pieptul, coapsele, bratele si antebratele acestuia prezentau nenumarate vinatai, rani, si zgirieturi. Pe linga toate acestea, victima avea coloana fracturata in doua locuri, 16 coaste rupte si un rinichi zdrobit. Cei trei agresori au fost retinuti si arestati preventiv chiar a doua zi, la propunerea procurorului cirminalist, sub acuzatia de omor deosebit de grav.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii