Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

18 echipe de robotică vin la Brăila, la primul test pentru BRD First Tech Challenge

* sâmbătă, 11 ianuarie, în sala de sport a Colegiului Naţional “Gh. M. Murgoci”, are loc primul demo oficial din noul sezon al competiţiei de robotică * “Velocity”, “Helix”, “Rodac” sunt cele trei echipe brăilene care îşi vor testa roboţii pentru finala din martie de la Bucureşti

 

 

Începe sezonul 4 al celei mai tari competiţii de robotică - BRD First Tech Challenge! Echipele brăilene au muncit vacanţa aceasta la roboţii cu care vor intra în concurs, iar sâmbătă, 11 ianuarie, îi vor pune la treabă în primul demo oficial. Organizat de echipa “Velocity” a Colegiului Naţional “Gh. M. Mugroci”, la meciul demonstrativ vor participa 18 echipe din mai multe judeţe din ţară, Brăila fiind reprezentată şi de“Helix” (Biblioteca Judeţeană “P. Istrati”) şi Rodac (Liceul Teoretic “P. Cerna”).

Evenimentul va simula un concurs oficial, în care echipele vor testa abilităţile tehnice ale roboţilor pe care i-au construit, dar şi capacităţile lor de a-i “conduce”.

Conform calendarului competiţional, în lunile februarie şi martie, echipele de robotică din Brăila vor participa la campionatele regionale, care sunt eliminatorii. Doar cei mai buni roboţi vor intra în “arenă” la etapa naţională de la Bucureşti, din luna aprilie. Miza concursului este calificarea la etapa mondială care se va desfăşura la sfârşitul lunii aprilie, în Statele Unite. În total, sezonul 4 BRD First Tech Challenge reuneşte 190 de echipe, peste 2.500 de elevi şi peste 400 de mentori.

Tema noului sezon al competiţiei este SKYSTONE şi se referă la oraşele viitorului. Concret, tinerii care fac parte din fenomenul global FIRST trebuie să demonstreze că sunt capabili să lucreze în echipă pentru a găsi soluţii inovatoare la problemele cu care omenirea se va confrunta. Toţi membrii FIRST fac parte dintr-o comunitate care preţuieşte şi stimulează inspiraţia, creativitatea şi speranţa într-un viitor mai durabil. Tema acestui sezon le reaminteşte liceenilor că au puterea de a influenţa felul în care arată locurile pe care le numesc „acasă” şi, mai ales, pe aceea de a le transforma pozitiv, ajutându-le să atingă noi culmi.

Cei care vor să încurajeze echipele brăilene sunt aşteptaţi sâmbătă, de la ora 10.00, în sala de sport a Colegilui “Murgoci”. Intrarea este liberă.

 

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii