Mergi la conţinutul principal

17.000 dolari pentru a redeveni un om normal

Pe 15 septembrie se implineste un an de cind viata lui Dan Vasilescu (38 ani) a luat o turnura tragica: in urma unui accident rutier, barbatul a ramas paralizat de la git in jos.
Dupa patru luni de investigatii si o interventie chirurgicala complicata, medicii de la Spitalul de Neurochirurgie "Bagdasar-Arsene" din Capitala, l-au diagnosticat cu traumatism vertebro-medular cervical C5-C6 complet. Cu alte cuvinte, barbatul este complet paralizat, fiind dependent, in totalitate, de cei din jur. Pe de alta parte, exista si riscul paralizarii vezicii urinare si a intestinului gros, dupa cum ne-a relatat barbatul. Si, ca si cum aceste probleme nu ar fi suficiente, exista si riscul ca acesta sa faca, in orice moment, stop respirator, tot ca o consecinta a paraliziei.
"Dupa cele patru luni petrecute in spital, in care am urmat un program de recuperare intensiva, am aflat ca exista o sansa ca sa redevin cel de dinainte de accident. Medicii de la spitalul Nan Shan din Shenzhen (China), pe care i-am contactat, au acceptat sa se ocupe de cazul meu si chiar mi-au confirmat ca am mari sanse de reusita, tinind cont de faptul ca accidentul s-a intimplat recent.
Cum numai spitalizarea pentru o luna costa 17.000 dolari, fara a pune la socoteala transportul si banii necesari pentru hrana, i-am intrebat pe medicii chinezi daca as putea plati spitalizarea dupa efectuarea interventiei, dar acest lucru nu este posibil, din pacate. Am avut programare pe 2 septembrie, dar cum nu am reusit sa string atitia bani, am fost nevoit sa o anulez. Mi s-a facut o alta programare, pentru 2 noiembrie. Sper ca pina atunci sa string toti banii de care am nevoie" ne-a relatat barbatul, care are credinta ca oameni de bine il vor ajuta sa revina la normalitate.
Brailenii care ar putea sa-i intinda o mina de ajutor barbatului de 38 de ani, care spera sa mearga din nou, pot efectua donatii in euro in contul RO79RZBR0000060005661928 si in lei in contul RO52CECEBR0102RON0113014.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro