Mergi la conţinutul principal

17.000 de brăileni ar putea cere banii de amenzi înapoi

În cele două luni de funcţionare, cele 5 radare fixe de pe DE 584, montate între localităţile Bărăganu şi Viziru, au constatat peste 17.000 de contravenţii. În situaţia în care se va stabili că acel contract încheiat între Primăria Însurăţei şi societatea din Cluj este ilegal, contravenienţii îşi vor putea recupera banii atacând sancţiunile primite în instanţă. Conducerea Serviciului Poliţiei Rutiere Brăila este de părere că nu se va ajunge la această situaţie şi speră că lucrurile se vor rezolva în cel mai scurt timp.
Activitatea celor 5 camere cinometrice de la Viziru şi a altor peste 70 de radare fixe amplasate în 17 judeţe din ţară a fost suspendată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin retragerea avizului, începând cu data de 24 aprilie până în momentul la care vor fi reglementate aspectele legale privind contractele încheiate între autorităţile publice locale şi societăţile comerciale în cauză. În acest interval de timp, tronsoanele de drum ce prezintă un risc ridicat de accidente rutiere pe fondul nerespectării limitei legale de viteză sau a comiterii altor contravenţii, vor fi supravegheate prin intermediul radarelor mobile de pe maşinile de poliţie. "Ce s-a făcut până pe 24 aprilie rămâne valabil şi vom trimite în continuare contravenţiile constatate până la acea dată. Sigur că procesele-verbale vor putea fi atacate de către contravenienţi în situaţia în care, printr-o decizie a instanţei, contractele vor fi găsite ilegale. Sunt convins de faptul că nu se va ajunge la această situaţie, pentru că aceste radare au făcut numai bine siguranţei rutiere dacă luăm în calcul faptul că, de când au fost puse în funcţiune, pe acel sector de drum nu s-a mai înregistrat niciun eveniment negativ. Sper doar ca toate aceste lucruri să fie reglementate în cel mai scurt timp", ne-a precizat comisar şef Marian Caragaţă, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Brăila.
Scandalul radarelor fixe a pornit după ce mai mulţi jurişti din ţară au atras atenţia că acest tip de contract comercial, încheiat între primării şi societăţile comerciale care au instalat camerele video, este ilegal. Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice va cere în justiţie chiar anularea unor contracte care nu respectă legislaţia de atribuire a contractelor de achiziţie publică. În urma unor controalelor efectuate în judeţele Cluj, Mureş şi Braşov, două primării care nu au respectat procedurile au fost amendate cu 140.000 de lei, consiliile locale urmând a revoca hotărârile de încheiere a contractelor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro