Mergi la conţinutul principal

165,6 milioane de euro - valoarea exporturilor brailene in primele noua luni ale anului

La Braila, comertul exterior reprezinta, de mai multa vreme, ramura economica cel mai bine reprezentata.
Astfel, potrivit datelor puse la dispozitie de specialistii Directiei Regionale de Statistica Braila (DRSB) - care citeaza Autoritatea Nationala a Vamilor, in luna septembrie 2006, importurile de marfuri in judetul Braila au inregistrat 20.474.000 de euro, devansind exporturile cu 3.528.000 de euro. Comparativ cu luna august, insa, importurile de marfuri au scazut cu 2,6%, in timp ce exporturile au crescut cu 22,5%. Totodata, in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2006, valoarea marfurilor exportate de companiile de profil brailene a atins cifra de 165.646.000 de euro, devansind importurile cu 14.046.000 de euro, precizeaza sursa citata. Vestea buna este ca, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in primele noua luni ale anului, exporturile autohtone au fost mai mari cu 13.155.000 de euro.
Cit priveste structura marfurilor exportate in luna septembrie 2006 de firmele brailene, peste 70% dintre acestea sint reprezentate de materiale si articole textile, 10% sint metale comune si produse din metal, cam tot atitea masini, aparate si echipamente electrice, si 6,7% incaltaminte, palarii si umbrele. Importurile sint reprezentate de metale comune si produse din metal (aproape 30%), masini, aparate si echipamente electrice (peste 27%), materiale si articole textile (22,9%) si animale vii/ produse animaliere (3,3%), precizeaza surse oficiale din cadrul DRSB.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro