Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

16,5 milioane lei pentru întreţinerea drumurilor naţionale din judeţul Brăila

* pentru toate cele cinci judeţe arondate regionalei Constanţa a Companiei Drumuri Naţionale valoarea contractelor este de 96 milioane de lei *

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a publicat zilele acestea în SEAP anunţul de intenţie privind organizarea procedurii de atribuire a unui contract împărţit în 5 loturi pentru tot atâtea judeţe arondate regionalei Constanţa a companiei, printre care se numără şi Brăila. Concret, este vorba de lucrări de întreţinere multianuală a drumurilor naţionale din raza de activitate a DRDP Constanţa, mai precis activitate de vară-iarnă aferentă perioadei 2012-2013. Contractul este estimat la o valoare totală de 96 milioane de lei şi este finanţat de la bugetul de stat. Aşa cum a explicat conducerea regionalei Constanţa a companiei, în pachetul de lucrări ce urmează a fi contractate este inclusă şi partea de deszăpezire, iar contractul va fi împărţit pe loturi pentru fiecare dintre judeţele arondate: Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila şi Tulcea. Pentru judeţul nostru valoarea maximă pe care autoritatea contractantă intenţionează să o plătească este de 16,5 milioane de lei, fără TVA. În anunţul de intenţie se precizează că informaţiile legate de acest contract se vor putea obţine de la regionala Constanţa. Data prevăzută pentru începerea procedurilor de atribuire este 17 octombrie, când ar urma să se organizeze licitaţia deschisă, cu unic criteriu de atribuire "preţul cel mai scăzut". Lucrările vor fi executate de viitorii câştigători ai licitaţiei începând cu august 2012 pe parcursul unui an, până în septembrie 2013.
De precizat că în sezonul rece 2010 - 2011, pe raza judeţului nostru s-a putut observa în mod clar o diferenţă între calitatea operaţiunilor de deszăpezire a drumurilor naţionale contractate de CNADR prin regionala Constanţa, faţă de lucrările contractate de Consiliul Judeţean pentru drumurile judeţene. Concret, iarna trecută s-a putut circula mult mai bine pe drumurile naţionale faţă de drumurile judeţene.
Categorie articol: 

Comentarii