Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

161 de ani de la Unirea Principatelor Române

• Muzeul Brăilei şi unităţile de învăţământ din oraş marchează ziua de 24 Ianuarie prin mai multe manifestări culturale

 

În aceste zile, la Secţia “Istorie” a Muzeului Brăilei “Carol I” se desfăşoară o serie de activităţi dedicate Unirii Principatelor Române din 24 ianuarie 1859.

Astfel, ieri, pe 22 ianuarie, de la ora 11,00, la Şcoala Gimnazială “Ion Băncilă” din Brăila  a avut loc o masă rotundă cu tema “Unirea Principatelor Române – 161 ani”, un eveniment coordonat de profesor Silvia Manea şi Viorica Preda, muzeograf, la care au participat elevii şcolii.

Astăzi, 23 ianuarie, de la ora 11.00, la sediul din Piaţa Traian, nr. 3, sala “Regele Ferdinand şi Regina Maria”, are loc o dezbatere cu tema “Alesul vostru vă dă astăzi o singură Românie”, realizată în colaborare cu Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” Brăila.

Vineri, 24 ianuarie, ora 10,00, în aceeaşi loc se va desfăşura faza finală a concursului cu tema “Brăila - 652”, organizat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila. Participă elevi de la Colegiul Naţional “Gheorghe Munteanu Murgoci”, Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”, Liceul Teoretic “Mihail Sebastian” din Brăila şi şcolile Gimnaziale “Mihu Dragomir” şi “Ion Băncilă” din Brăila. Activitatea este dedicată împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, dar şi Zilei Municipiului Brăila - 20 ianuarie 1368.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii