Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

157 de ani de traditie si continuitate pentru pompierii romani

Se implinesc 157 de ani de la Revolutia burghezo-democratica din Tarile Romane, de la 1848, moment fundamental al istoriei noastre nationale.
Ca intotdeauna in zbuciumata lor istorie, romanii au trebuit si de aceasta data sa dea jertfa de vieti omenesti pentru realizarea dezideratelor legitime.
Intre luptatorii de atunci s-au aflat si cei 166 de pompieri militari, condusi de bravul capitan Pavel Zaganescu, care au facut dovada eroismului caracteristic si devotamentului fata de poporul din care fac parte, in istorica Lupta din Dealul Spirii, din 13 Septembrie 1848.
De peste un veac si jumatate, institutia pompierilor militari a fost prezenta in miezul marilor evenimente istorice ale tarii cum ar fi: Razboiul de Independenta 1877-1878, pe timpul celor doua conflagratii mondiale si in alte situatii de criza, Revolutia Romana din Decembrie 1989.
In toate aceste situatii, ostasii pompieri au actionat cu acelasi spirit de sacrificiu si eroism, pentru protectia obiectivelor economice, stingerea miilor de incendii provocate de desfasurarea luptelor, salvarea si ajutorarea populatiei, realizarea altor masuri de aparare pasiva.
La toate acestea se adauga celelalte misiuni indeplinite de pompierii militari si civili pentru salvarea vietilor concetatenilor, a bunurilor personale, publice si private de furia incendiilor, apelor revarsate, seismelor si a altor dezastre produse in timp de pace.
Asemenea colegilor din toata tara, pompierii braileni, fie ei militari sau civili, au inscris emotionante pagini de barbatie, curaj si profesionalism in lupta cu incendiile si stihiile naturii, cistigind respectul si admiratia cetatenilor braileni.
Simbol al omeniei si intrajutorarii, exemplu de solidaritate umana si de cutezanta, pompierii braileni sint o prezenta activa in viata comunitatii in slujba careia se afla si se vor afla in orice moment.
La ceas de sarbatoare, aducem omagiul si pretuirea noastra tuturor acelora care s-au jertfit pentru libertatea si independenta Romaniei, tuturor celor stiuti si nestiuti care se arunca in lupta cu flacarile pentru salvarea oamenilor, bunurilor materiale si spirituale ale natiunii.
In indeplinirea nobilei noastre misiuni, ne-am bucurat de sprijinul permanent al autoritatilor publice locale, al agentilor economici, institutiilor si cetatenilor braileni, fapt pentru care le multumim.
Cu ocazia aniversarii a 157 de ani de la Lupta din Dealul Spirii si sarbatoririi Zilei Pompierilor din Romania, am onoarea si placutul prilej de a adresa sincere multumiri si felicitari tuturor pompierilor militari si civili braileni, precum si urari de succese, impliniri si numai bucurii in frumoasa si apreciata profesie de pompier, atit de necesara societatii moderne, multa sanatate si fericire in viata personala.
La multi ani!
Colonel
Florin Silvi
Inspector sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al Judetului Braila
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii