Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

1.500 de măşti de protecţie, 150 de viziere şi 600 de perechi de mănuşi chirurgicale au luat drumul Basarabiei

* donația, în valoare de peste 14.000 de lei, a fost făcută la inițiativa ierarhului Dunării de Jos * transportul cu ajutoare are ca destinație spitalele din Chișinău și din celelalte orașe ale Moldovei de peste Prut

 

 

Donație de suflet făcută fraților de peste Prut, la finele săptămânii trecute, de Arhiepiscopia Dunării de Jos, la inițiativa ÎPS Părinte Casian. Este vorba de 1.500 de măști de protecție, 150 de viziere și 600 de perechi de mănuși chirurgicale care au ca destinație Arhiepiscopia Chișinăului, Episcopia de Bălți și Episcopia Basarabiei de Sud. La rândul lor, ierarhii din Basarabia vor împărți produsele în valoare de 14.300 lei, achiziționate prin contribuția preoților brăileni și gălățeni, spitalelor din Chișinău și din celelalte orașe ale Basarabiei.

„După ce produsele au fost pregătite şi ambalate corespunzător la Centrul eparhial, acestea au fost preluate de un reprezentant al Episcopiei Basarabiei de Sud, pentru a fi transportate în Republica Moldova şi oferite celor trei eparhii din cuprinsul Mitropoliei Basarabiei. Fiecare eparhie a primit câte 500 de măşti, 50 de viziere şi 200 de perechi de mănuşi de protecție”, ne-a precizat pr. Rareș Bucur, consilier eparhial.

Potrivit sursei citate, echipamentele de protecţie oferite de Arhiepiscopia Dunării de Jos vor ajunge, în zilele următoare, la personalul medical şi auxiliar (medici, asistente, infirmiere și ambulanțieri) precum și la pacienţii internaţi sau veniţi în ambulatoriu în spitalele din Basarabia.

În această perioadă, Arhiepiscopia Dunării de Jos - preoții și parohiile din județele Brăila și Galați - continuă acțiunile filantropice, oferind în mod constant sprijin spitalelor și căminelor de bătrâni, precum și persoanele aflate în dificultate. Recent, preoții brăileni au donat aparatură medicală de aproape 90.000 de lei Spitalului Județean de Urgență Brăila. Totodată, preotul Vlad, de la Parohia Țibănești II, construiește o casă pentru 7 copii orfani, cu sprijinul Primăriei Tufești și al oamenilor de suflet din localitate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii