Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

15 noiembrie - data limită pentru tranşarea subiectului reorganizării

Într-o înregistrare surprinsă vineri la Timişoara, preşedintele PDL, premierul Emil Boc, le-a spus colegilor din această organizaţie despre stadiul proiectelor politice din coaliţie.
"Reorganizarea administrativ-teritorială, vreau să ştiţi că nu discutăm acum de desfiinţarea de comune sau oraşe, ci comasarea judeţelor. Lucrăm la o formulă cu 12 regiuni în momentul de faţă, pornind de la regiunile istorice, unde am mai făcut un pas în relaţia cu UDMR, care încă nu doreşte regionalizarea. Până în 15 noiembrie ne-am propus să tranşăm acest subiect pe formula pe care PDL a înaintat-o după prima formulă iniţială anunţată de preşedinte, de 8 plus 2. Deci vom şti până în 15 noiembrie ce se întâmplă cu această soluţie", a spus Boc.
În plus, preşedintele PDL şi-a anunţat colegii de partid şi de decizia de a susţine comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. "Există şi la nivelul coaliţiei un punct de vedere comun asupra acestui subiect, ca alegerile locale să se desfăşoare în luna noiembrie, odată cu alegerile parlamentare. Dacă asupra acestui punct nu avem divergenţe, trebuie să rezolvăm în perioada imediat următoare punctul de vedere comun al coaliţiei cu privire la legea electorală pentru alegerea parlamentarilor. Discuţia este cum se compensează voturile. Am stabilit foarte clar, toată lumea e de acord în coaliţie, că cel care are cele mai multe voturi în colegiu este declarat ales, acum discutăm cum se compensează. Propunerea pe care o avem în momentul de faţă şi la care lucrăm este aceea ca compensarea să se facă în favoarea acelora care nu au câştigat, dar au cele mai multe voturi. Adică, partidul va face o listă descrescătoare cu cei care nu au intrat, în ordinea numărului de voturi, şi câte mandate vor reveni partidului, 20-30, în acea ordine descrescătoare să se acorde mandatele", a explicat Boc.
În privinţa revizuirii Constituţiei, democrat-liberalul a spus că se continuă subiectul în Parlament. "Acolo unde se va întruni o majoritate de două treimi pe un subiect, se va promova. Unde nu, nu se va promova pentru că nu mai ţine doar de coaliţie", a explicat preşedintele PDL.
Categorie articol: 

Comentarii