Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

15 Ianuarie - Ziua Culturii Române

* anul acesta vom sărbători online Ziua de naștere a lui Mihai Eminescu și cea a Culturii Române

 

Dacă în fiecare an, la 15 ianuarie, marcam Ziua Poetului nepereche și Ziua Culturii Naționale la statuia lui Mihai Eminescu din Grădina Publică sau în alte locații sau instituții de cultură, în care se aducea un omagiu POEZIEI și CULTURII, în general, anul acesta, astfel de manifestări culturale se vor desfășura online.

Astfel, de Ziua Culturii Naționale, zi ce reprezintă data nașterii poetului național, Filarmonica "Lyra-George Cavadia" oferă în dar melomanilor un Recital instrumental – online, susținut de Cvintetul Filarmonicii.

Prezentarea acestui eveniment cultural îi aparține profesorului Marilena Niculescu, iar conducerea muzicală este semnată de Petrea Gogu – directorul Filarmonicii.

În program sunt incluse lucrări ale compozitorilor români:

Ciprian Porumbescu – Balada-Solo vioară – Cornelia Gheorghiu;

Mircea Chiriac – Serenada; Eugen Doga – Valsul iubirii; Constantin Dimitrescu – Dans Țărănesc.

După cum am aflat de la profesorul și eminescologul Gheorghe Calotă, pentru a aduce laudă culturii române și pentru a cinsti cum se cuvine ziua de naștere a celui mai ales dintre împlinitorii de limbă românească, Clubul Seniorilor din Învățământ Brăila sugerează ca Ziua de naștere a lui Mihai Eminescu și evenimentul „O FLOARE LA STATUIA POETULUI”, manifestare care a devenită tradițională, să se desfășoare online, nu ca de obicei, la monumentul lui Eminescu din Grădina Publică.

De Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la data de naștere a Poetului Mihai Eminescu, astfel de evenimente vor fi organizate în mediul virtual și la Centrul de Creație Brăila, cât și în alte instituții culturale din municipiu și județ.
Categorie articol: 

Comentarii