Mergi la conţinutul principal

146.000.000 de lei pentru serviciile de sanatate brailene

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate are pentru acest an un buget de 146.000.000 RON si a incheiat pina acum 376 contracte de prestari servicii cu furnizorii din toate domeniile de asistenta medicala. Dupa cum ne-a informat dr. Mariana Tarachiu, director-general CJAS, la aceste contracte se vor mai adauga inca 3 contracte, care se vor face cu Institutul "Babes", pentru testele de histobiochimie, cu "Euro Medic" Constanta, pentru RMN si osteodensitometrie DEXA si cu "Hyperdia" Galati pentru tomografie, alta decit tomografia de craniu, investigatie pentru care exista posibilitatea sa se incheie contract cu Spitalul Judetean de Urgenta, partea de ambulator. "Avem o diferenta intre numarul de contracte incheiate anul trecut si cel din acest an, in sensul ca in 2006 au fost 363 contracte de prestari servicii, iar in acest an se vor face 379, odata cu semnarea celor trei contracte cu institutele de specialitate. Mai avem in perspectiva si incheierea unui contract cu un furnizor de servicii farmaceutice la Tufesti si consideram ca amplasarea acestor furnizori in mediul rural este foarte importanta si benefica pentru asiguratii din aceste zone si nu am refuzat nici un astfel de contract care se realizeaza in mediul rural, data fiind distanta foarte mare dintre anumite localitati si resedinta de judet", a precizat dr. Mariana Tarachiu. Potrivit sursei citate, in acest an nu s-au inregistrat probleme deosebite la incheierea contractelor intre parti, actele fiind facute in limita sumelor bugetate de catre ordonatorul principal de credite, care este Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, iar impartirea si contractarea pe furnizori a fost facuta in baza contractului-cadru si in deplin acord cu toti furnizorii, astfel incit nu s-a ajuns in nici un caz la Comisia de arbitraj sau la medierea Casei Nationale. "Nu am intimpinat greutati nici la nivelul spitalelor si as putea spune ca in acest an a fost o negociere mai confortabila, in sensul ca furnizorii au inteles sa respecte conditiile de contractare, sa prezinte oferte corecte si sa accepte principiile de negociere, pentru ca toate au pornit de la costuri efective si nu costuri estimate, la care s-au adaugat cresterile legale, cu inflatia, cu maririle de salarii si cresterea cu costul utilitatilor; pe aceste cresteri legale, anuntate de Guvern, noi am negociat valoarea serviciilor pe care ar putea sa le efectueze spitalele si ramine de vazut in ce maniera acestea vor putea sa realizeze serviciile, pentru a-si putea primi finantarea", am aflat de la directorul-general al CJAS.
Desi in 2007 bugetul Casei de Asigurari de Sanatate Braila este cu aproape 23% mai mare fata de anul precedent, acesta nu acopera in totalitate finantarea pina la sfirsitul anului, intrucit ordonatorul principal de credite este obligat de Legea Finantelor sa rezerve un procent de 10% , pentru o executie bugetara prudenta. Despre acest aspect, dr. Mariana Tarachiu ne-a spus ca, in functie de nevoile judetului, CJAS va face referat de justificare pentru deblocarea pe acele capitole unde se va dovedi necesara, dar, incepind cu semestrul doi al anului in curs.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro