Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

130 de ani de la înfiinţarea Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati" Brăila

Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" a sărbătorit ieri împlinirea a 130 de existenţă. Prin urmare a găzduit două evenimente culturale deosebite: o lansare de carte şi expunerea câtorva dintre lucrările caricaturistului Costel Pătrăşcan. "130 de ani de bibliotecă publică la Brăila 1881-2011" este numele ghidului bibliotecii lansat cu această ocazie. Cartea cuprinde un scurt istoric al instituţiei, informaţii despre lucrările de seamă ce pot fi găsite în cadrul bibliotecii precum şi despre achiziţiile ultimilor ani. De asemenea, publicaţia oferă foarte multe informaţii cu privire la serviciile oferite de Biblioteca Judeţeană. "La data de 23 august 2011 Biblioteca Judeţeană împlineşte 130 de ani de la înfiinţare. Prin decretul regal 2134 din 1881 Regele Carol I semna înfiinţare Bibliotecii şi Muzeului Ştiinţific la Brăila. La 130 de ani Biblioteca Judeţeană nu face decât să-şi confirme utilitatea publică prin cei 640 de cititori în medie pe zi pe care îi înregistrează în cadrul serviciului public, pe care îl oferă. De asemenea prin colecţiile sale, spunem noi bine echilibrate precum şi prin serviciile noi pe care încercăm se le aducem", a declarat Dragoş Neagu, directorul Bibliotecii "Panait Istrati".
Vernisajul operelor lui Costel Pătrăşcan a bucurat privirile celor prezenţi la eveniment. Expoziţia a purtat numele de "Istoria Literaturii Române - Erată" şi a avut ca scop o prezentare a literaturii autohtone într-un mod inedit care a stârnit aprecierea celor prezenţi. Expoziţia a venit însoţită de un catalog ce poartă acelaşi nume şi care cuprinde câteva dintre lucrările artistului. Ambele publicaţii, atât "130 de ani de bibliotecă publică la Brăila 1881-2011" cât şi catalogul lui Costel Pătrăşcan sunt lansate la Editura Proilavia.
La eveniment a participat şi primarul Brăilei, Aurel Simionescu, care a ţinut să îşi arate aprecierea faţă de activitatea Bibliotecii şi faţă de cei care o menţin "tânără". "Ne bucurăm că o instituţie cum este biblioteca, o instituţie veche de 130 de ani încă trăieşte, este tânără şi s-a adaptat în mare măsură la cerinţele epocii în care trăim, la internet, la viteză, la caricatură", a declarat, în cadrul conferinţei de presă, primarul Aurel Simionescu.
Categorie articol: 

Comentarii